Parti Ajanı

Parti Ajanı

parti@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

19’luk Serenay Sarkaya’nın silikonları milletin yemeğini boğazına dizedursun, filmi görücüye çıkanlar Cihangir mekanlarındaki yerini almış durumda. Yeni akım ‘restro-galeri’ye dikkat. Her an yemeğinizden sanat, DJ kabininden tasarımcı çıkabilir

Önce Symrna. Güven Kıraç ve 'Kavşak' ekibi toplanmış dedikodulu yemekteler. Cihangir’in garip kurallarından biri de şu: Yeni bir dizin ya da filmin çıkmışsa önce Beyaz ve Okan’a çıkıyorsun. Gazete dergi röportajlarını da aradan çıkardıktan sonra manzarası geniş bir Cihangir mekanına kurulup görmeye-görülmeye başlıyorsun. Cihangir mahallelerinde sosyalleşme de yeni film-dizi tanıtımının önemli bir parçası. Dizi yayından kaldırıldığı gibi sen de evin yolunu tutup mümkün mertebe ev davetlerinde takılıp kulis oyunlarına başlıyorsun. Bu da bir başka Cihangir hikayesi.
Sırada White Mill var. Barın arkasına birtakım blogger’lar geçmiş, Jameson kokteylleri hazırlıyor. Yağmur dinince, trafik rahatlayınca 23.00 sularında White Mill de hareketleniyor. Taze çift Tolgahan Sayışman ve Serenay Sarıkaya setten arkadaşlarıyla geliyor. Cicim ayları sendromuna tutulmuşlar. Dip dibe, dudak dudağa, mıç mıç bir akşam yemeği yiyorlar. Serenay’ın yanından geçtiği masalarda konu direk değişiyor, Serenay’ın silikonlarına geliyor. Yüzde birkaç gram boya, göğüs hizasında iki iri silikon Serenay’ı über seksi yapmış. İmaj tastamam da henüz 19’unda ve zaten güzel olan biri neden 35’lik bir seks objesine dönüşmek istesin? Alan razı veren razı diyelim, White Mill’in giriş katındaki galeri mağazaya göz atalım.
'WM shop' çatısı altında Bihter Ayda Pekin, Bige Ökten, Berra Alkan, Elif Özsezen ve Oytun Berktan gibi tasarımcıların sıfır model işleri sergileniyor. Elif Özsezen ve Berra Alkan seramik üzerine aydınlatma ve vazoları, Bihter Ayda takıları ve Oytun Berktan masa sandalyeleri gayet şık, pratik ve cool. Aperatifle ana yemek arasına iki tutam sanat, bir dirhem tasarım serpiştirmek yeni modamız. Kiki de bu modaya ayak uyduranlardan. Burcu Denizer’in yokluğunda Kiki kılık değiştirmiş, içine tasarım kaçmış, duvarına sanat sıçramış. Yeni Kiki duvarlarını şehrin genç ve yetenekli modern sanatçılarına açıyor. Mekan böylece çalışmalarını sergileyecek galeri bulma sorunu yaşayan yeni yüzleri İstanbul'a tanıtmayı hedefliyor. Kiki yeni sezon şerefine mönüyü tepeden tırnağa yenilemiş, DJ kabinine de tasarım ve modacıları emanet etmiş. Kuru kuruya eğlence, ağız tadıyla yemek yeme devri çoktan bitti. Her an yemeğinizden sanat çıkabilir. 10 parmakta 10 marifet tasarımcıların işleri ise galerileri, mağazaları çoktan aştı.

Haberin Devamı

BU SERGiDE FiLM AYNI, KURGU FARKLI
Beymen Blender’daki 'Air Force One' sergisi şerefine verilen partideyiz. Havada bir tuhaflık var. "Biz bu filmi görmüştük. Üstelik daha şıktı sanki” diyoruz. Blender da doğrulayarak tasarımların daha önce Nike’ın 'Platform' projesi kapsamında sergilendiğini belirtiyor. Platform’da gördüğümüz Air Force One Nike’lar çok daha görkemli ve havalıydı. Bu kez film aynı, kurgu farklı. Sergi, sanki farklı bir yönetmenin elinden çıkmış, Can Soylu’nun, Koray Birand’ın, Derin Sarıyer’in tasarımları daha tekdüze ve basit. Platform ve Blender arasındaki farklardan görüyoruz ki, sergilenen iş kadar nasıl sergilendiği de önemli. Bu işin bir de yapım sürecini nefis fotoğraflarla, kişisel yazılarla anlatan dergisi vardı.'9'. Sahi, o neredeydi?


PEK YAKINDA: ŞIKIR ŞIKIR BiR ABSOLUT
Absolut’un yılbaşı arifesinde çıkardığı, özel şişe serisinin bu yılki teması “Glimmer”. İkonik şişe kristallere bürünmüş şıkır şıkır haliyle kasımdan itibaren gece kulüplerinde, muhtelif market raflarında. Beklenmedik yerde beklenmedik zamanda gerçekleşecek “Glimmer” partisi ise pek yakında.


‘ERKEKLERi ANLAYALIM’ VE ‘APARTMAN BOŞLUĞUNDA BULUŞALIM’ PARTiLERi
Asmalı Mescit’te in-cin top koştururken, Otto daha portakalda vitaminken Taksim denince akla Tünel değil Sıraselviler, Otto değil Roxy gelirdi. Çok değil, sigara yasağı öncesine kadar cuma gecelerinin ilk durağıydı. Önce sigaraya, sonra sokakta ayaküstü sosyalleşme trendine yenik düştü. Şimdi, tekrar Roxy zamanı. Sezonu afili bir partiyle açıyorlar: Jim Beam’in 'Erkek aklı' partisi. Parti, “Erkekler bir araya gelince ne konuşur?”u soruyor. Cevabı sahnede Erdil Yaşaroğlu ve konuğu verecek. Sazlı sözlü, geyikli viskili bir parti için salı gecesi Roxy’e. Başlıktaki diğer parti için önce Zero dergisiyle tanışmamışlara kısa bir girizgâh: Şehirdeki mühim etkinlikleri zeki, kıvrak bazen de küstah bir dille haberdar eden hemen hemen her kafede, restoranda bulunabilir ücretsiz cep dergisi. Zero’nun geçen kış başlattığı 'Apartman Partileri' bu perşembe sezonu açıyor. Bankalar Caddesi'nin meşhur Sumarhan Apartmanı'nda verilecek parti, merdiven altı dikizlemelere, kapı önü sohbetlerine, gece çöpe çıktığınızda apartman boşluğunuza dikkat edin. Her an karşınıza parti çıkabilir.