Parti Ajanı

Parti Ajanı

parti@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

YiNE Mi GÜZELiZ


İş eğlenceye gelince her fırsatta satır arasında “Sınırları kaldırın, etiketleri sökün, kategorize etmekten kaçının” laflarını sokuşturmayı görev bilmişken en büyük tabuyu kimse dokunmasın diye derinlere atmışım. Üst üste gelen preslere, kontra atakalara yenik düştüm ve bir tabu daha devrildi: Rakı içme adabı


İtiraflar silsilesi: Her efkâr bastığında internetten Aydın Boysan’ın ‘rakı içme adabı’ videosunu defalarca izlemişliğim, her ‘Yine mi Çiçek?’in giriş müziğini duyduğumda tüylerimin canımı acıtacak derecede diken diken olmuşluğu, Haşmet Babaoğlu ve dostlarıyla kekik kokulu bir Cunda akşamında rakı sofrasını hayal etmişliğim, her aşık olduğumda “Altınbaş kadehe yağ gibi dolsun” diye diye sabahı bulmuşluğum var. En mahremim, en özelim benim diyerek bağrıma bastığım, sayısız psikolog seansına bedel rakının mezesi, ortamı, sohbeti ve insanı tepeden tırnağa uyum içinde olmalı, birbirini tamamlamalı. Durumun hassaslığından ‘kısaca’ bahsettikten sonra gecelerde başlayan rakı devrimine, üst üste gelen zorunlu kaçamakların rakı tabusuna nasıl darbe indirdiği evresine geçiyoruz. Her şey sıkı rakı içici yazar-çizer, gezer-tozar hiperaktif bir dostun “Onu bunu dinlemem. İster kulüpte ister meyhanede alırım elime rakıyı” lafıyla başladı. Rakıyla olan ilişkimi gözlerden sakınmış, pamuklara sarmalamışken arka fonda Serdar Ortaç, yan masada açılan votka şişeleri, bangır bangır müzik eşliğinde içilen rakıyı düşündükçe bir irkilme, titreme gelse de iş çıkışı içkisi niyetine içilen iki duble rakı, ‘beyaz bir sayfa’ açtı. Yıllardır barmenlerin rakıyı pancardan salatalığa votkadan tekilaya farklı içki ve tatlar eşliğinde yarattığı kokteyller boşunaymış. İşin sırrı rakının en sek, en öz halindeymiş.

Haberin Devamı

Kozanoğlu’nun bitmemiş tangosu
Beklenmedik yerde beklenmedik anda ilk rakı içişimin üzerinden henüz 24 saat geçmemiş, vicdanımla henüz hesaplaşmamışken, bu kez öldürücü ve son darbe geldi. Gotan Project konserine gitmişsiniz, yanınızda sevgiliniz, karşınızda tangonun en kışkırtıcı hali, havada yağmur kokusu ve servis edilen içki Tekirdağ Rakısı. Gel de içme! Gotan Project’in araya serpiştirdiği Zeki Müren nağmeleri sayesinde kadehler daha sık kalkıyor, yağmur dinse de rakı eşliğinde tango deneyimi bitmiyor. Ertesi gün magazin sayfalarına düşen Kozanoğlu ve ‘faili meçhul’ genç sevgilinin konserdeki ‘bitmemiş tango’ları tam da şarkıdaki gibiydi: “Eşlik edecektiniz tek kişilik dansıma / Teriniz sildiğim mendil kalsın sizden bana.”