Cadde Perihan Ünlücan: ‘Nankörlük etmenin anlamı yok’

Perihan Ünlücan: ‘Nankörlük etmenin anlamı yok’

02.04.2022 - 07:03 | Son Güncellenme:

‘Arka Sokaklar’da oynayan Perihan Ünlücan, uzun süredir setlerde... Oyuncu, “Yıpranmışlığınız oldu mu?” sorusuna, “Hiç yorulmadım. Zamanı verimli kullanıyorum. Sabah erken kalktığım için günü güzel geçiriyorum. Sahne dışında seti sıcak karavanda bekliyoruz. Ortalamanın üzerinde para kazanıyoruz. İnsanlar ne şartlarda para kazanıyor... O yüzden nankörlük etmenin anlamı yok” yanıtını verdi.

Perihan  Ünlücan: ‘Nankörlük  etmenin  anlamı yok’

Sektörde olduğu günden beri fenomen işlerde yer alan Perihan Ünlücan, son olarak Kanal D’de ekrana gelen ‘Arka Sokaklar’la izleyici karşısına çıkıyor. Oyuncu, 16 sezon devam eden yapım için, “Bizim dizinin belli bir kitlesi yok. Kitlesi herkes” diyor. Ünlücan’la dizisini ve sektörü konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Arka Sokaklar’ 16 sezondur ekranda...Klasik olacak ama bu kadar uzun sürmesinin sırrı nedir?

Dizideki ikinci sezonum. Dışarıdan bunu göremezsiniz ama işin içine girince neden başarılı olduğunu anlıyorsunuz. Çok iyi bir ekip işi öncelikle... Her bölümün güncel olması da izleyiciyi içine çekiyor. Sihirli bir iş ve bunu ekibin bir parçası olunca anlıyorsunuz.

- Sizce daha ne kadar sürer?

Uzun yıllar devam eder. Reytinglerde, rakiplerimize ciddi fark atıyoruz. Seyirciden güzel karşılık alıyoruz. Gündemdeki olayları yansıttığı için senaryo da açmaza girmiyor. Dinamik olmasını da buna borçlu, bu yüzden uzun yıllar daha devam eder ve birinciliği bırakmaz.

- Türkiye tarihine geçmiş bir dizide oynamak nasıl?

Haberin Devamı

Çok güzel. Ekip 16 yıldır neredeyse aynı... Dizinin belli bir kitlesi yok. Kitlesi herkes. Projeyi izleyenler, haber seyreder gibi oluyor. Ama klasik bir haber sunumu değil... Yapımın, Mehmet Ali Birand’ın sunduğu bültenler gibi, farklı bir tarzı var. Kendi içinde komedisi ve karakterlerin tarzı bulunuyor. Klasik bir polis işinden öte çok renkli proje. İyi ki bu diziye dahil olmuşum.

- Fenomen bir projeden teklif gelince neler hissettiniz?

Benim için ‘Arka Sokaklar’ büyük lütuf. Bir diziye sonradan girip, ana kadroda yer alan oyuncudan biriyle partner olmak zor. Partnerim İlker İnanoğlu’yla iyi enerji yakaladık ve seyirci bizi sevdi. Dizide evlendik ve çocuğumuz oldu. Belki torunumuz bile olur. (Gülüyor)

- Gerçek hayatta evlilik ve çocuk düşünceniz var mı?

Çok klişe olacak biliyorum ama, ‘Kısmet’ diyeceğim. Bu işler planlı olmuyor. İki yıl önce her şey normal derken, bir anda pandemi çıktı ve evlere kapandık. Tam normale geçtik diye düşünürken bu defa savaş başladı. O yüzden plan yapmanın anlamı yok. Aışına bıraktım. Hayatın bana getirilerini kabul edip hırs yapmamaya çalışıyorum.

- Yıllardır sektördesiniz, sosyal medyada fazla takipçisi olanların projelerde daha çok yer aldığını düşünür müsünüz?

Fazla takipçili isimlerin dizide reyting ya da sinemada gişesi yüksek olması gerekir. Öyle olmadığı için bunun karşılığının olmadığını görüyoruz. Sosyal medya, reklam verenler için ölçüt olabilir ancak. Herkes için bir nevi kimlik kartı ve CV de oldu. Tabii ki bir isimden bahsettiğimizde sosyal medyasına bakıyoruz. Bu yüzden önemli ama sürekli, ‘Fotoğrafım kaç beğeni aldı?’ ve ‘Kim takip etti?’ diye sürekli bakılacak ve ordaki paylaşımlar kafaya takılacak platformlar değil.

Haberin Devamı

Perihan  Ünlücan: ‘Nankörlük  etmenin  anlamı yok’

‘Her şey para değil’

- Ekranda güzelliğin bir avantajı var mı?

Tabii ki. Hatta herkes hep güzellikler görmek ister. Güzelliğiniz kapının klidini açar, içeri girip ilerlemek sizin kalbinizle, zekanızla, çalışkanlığınızla ve ahlakınızla olur. Güzel olmayan birini başrolde de göremezsiniz.

- Genç bir oyuncunun ilk projesiyle sizden daha çok ücret kazanması sizi etkiliyor mu?

Asla üzülmüyorum. Bu işin karşılığı para değil. Belki onlar üç yıl, bense 30 sene bu işi sürdüreceğim.Popülerlik bazen 20 bazen 60’larda olur. Kendimi kimseyle kıyaslamıyorum.

- Uzun süredir setlerdesiniz, yıpranmışlığınız oldu mu?

Hiç yorulmadım. Zamanı verimli kullanıyorum. Erken kalkıyorum. Sette sıcak karavanda bekliyoruz. Ortalamanın üzerinde kazanıyoruz. İnsanlar ne şartlarda para kazanıyor. Nankörlük etmenin anlamı yok.

Haberin Devamı

‘Köpeklerle ilgili kitap yazacağım’

- Estetiğe karşı mısınız?

Asla karşı değilim. Herkesin kendini iyi hissettiği şekilde yaşaması taraftarıyım. Sadece sosyolojik baskılardan bir takım kalıplardan uzak durmak gerekli. Kusursuzluğa ulaşma çabası insanı hasta eder heleki fiziksel görünüşünüzle buna uğraşıyorsanız.

- Sektörde başka bir işle daha yer almak ister misiniz?

Çocuk kitabı yazmaya niyetlendim ama Çiko hayatıma girince köpekler üzerine çevirdim. İnsanlarlar, köpekleri sahipleniyorlar ama sonra bırakıyorlar. Bu konuyu çocuklara anlatmak istiyorum. Böyle bir hayalim var.

- Set dışında gününüz nasıl geçiriyorsunuz?

Yoga ve yürüyüş yapıyorum. Hayatıma köpeğim Çiko girdi ve bana çok iyi geldi. Yemek yapmaktan çok keyif alıyorum. Aslında sıradan bir hayatım var. İşim ne kadar renkliyse özel hayatım o kadar sıradan. (Gülüyor)

Yazarlar