Pucca -

Pucca -

.

Tüm Yazıları

İlişkilere baktığımda gördüğüm tek şey koca yeşil bir çuhanın üzerinde oynadığım kumardan ibaret. Zaman zaman oyunun şekli farklı olsa bile bir kazanan ve bir kaybedenden öteye gitmiyor. ‘Aldım verdim ben seni yendim’ gibi bir şey. Kim kimin ayağının üzerine basarsa, karşı tarafın canını kim yakarsa o kazanıyor. İlişkilerde hep bi taraf daha çok sevmek zorunda, oyunlarda hep bi taraf kazanmak zorunda. Berabere olduğu zaman ise dünyanın en sıkıcı olayı haline giriyor, ne seviniyorsun, ne üzülüyor...

Haberin Devamı

POKER
Bitmiş bir ilişkide sonuna kadar gittiğimiz ve artık masadan ya eli boş ya da çuval çuval parayla çıkmak istediğimiz bir ilişki türüdür poker. Fakat bu tehlikeli bir ilişkidir, ortada kazanmaya çalıştığınız bir ilişki, elinizde düşük sayılar ve masanın çevresinde bir sürü rakipleriniz. Evet o kızın uzun bacakları birer as, diğerinin sarkmamış göğüsleri Kız ve Papaz, fakat sizin elinizde iki ve üçün olduğunu bile bile all in girmek. İşte bu zaten bitmiş bir ilişkide kartları açık oynayarak bir umut aramaktır ve buna da poker denilir. Fakat kazanmakta kaybetmek kadar ihtimal... Ya devam edeceksin ilişkine; sonunda eli boş dönmekte var ya da elindekiyle yetinip masadan kalkmayı bileceksin; geride bıraktıklarına bir kez olsun dönüp bakmadan.

OKEY
Aldatılıyor fakat ispat edemiyor musunuz? Sevgiliniz çapkın fakat bir türlü basamıyor musunuz? Ve üstelik sizi bir şekilde ilişkiye devam etmeye ikna mı ediyor? İşte sizin ilişkiniz tam bir okey oyununa dönüşmüş durumda. Çünkü rakibiniz=sevgiliniz, sürekli kazanıyor, fakat biliyorsunuz ki o bir şekilde taş çalıyor ya da şans, kader ondan yana eli hep dizili geliyor. İki kişi oynayamıyor bu oyunu, hep başkaları oluyor, ya size aklı veren arkadaşlarınız, ya da manitanızın çekirdeğinden reçel yapmaya çalıştığı yellozlar.

TAVLA
Bu tam bir arkadaş-sevgili ilişkisidir. Sevgilinizle aynı eve çıkma kararı almış, arkadaşlarınızla görüşmüyor, sinema, sergi ve bütün etkinliklere sevgilinizle devam ediyorsunuz. Çift kafalı, yapışık ikizlerden farkınız yok, insanlar artık sizi iki kişi değil tek insan olarak görüyor. Bir yandan özgür olmak istiyorsunuz fakat siz ne zaman dübeş atacak olsanız hoop bir bakıyorsunuz altı+bir’le karşınızdaki sizin konacağınız yere kapılar yapmış. Bir taraftan özgür olmak isteyip öte yandan partnerinizin size bağlı olmasını istediğiniz ilişki türüne tavla oyunu diyebiliriz.

Haberin Devamı

SCRABBLE
Bu, daha ilişkisinin başında olup flört edenler için geçerli bir oyundur. Yazdığınız her kelimenin sonunu aşk ile bitiren bir partner, söylemek istediklerinizi bir türlü dile getiremediğiniz fakat heyecandan tir tir titrediğiniz yeni ilişkiniz sizin scrabble oyununuz. Ya bu arada bu ilişkiden önceki platoniklik evresini nasıl özleşim yazarken fark ettim. En güzel, en tatlı evre o evre bence ama uzarsa sıkıcı oluyor işte, scrabble oyunu gibi uzadıkça esniyor insan evladı.

TABU
Gizli aşkın oyunu, bi taraftan biri ya evli ya başkasıyla beraber ya da yakın arkadaş kontenjanında. Birlikte olmaları çok zor, hatta imkânsız... Ama işte o kurlaşmalar, gizli bakışmalar, ara ara kaçamaklar falan... Gizli kelimelerin söylenmemesi gerek yalnız, bazı şeyleri iki taraf bilse bile birbirlerine anlatırken o kelimeleri kullanmamaları gerek. İnsanların yanında hep şifreli, hep özel, hep gizli kalmak zorundalar.

Yazının Norma’sı:


BiR OYUN OYNAYALIM MI


‘Belki’ sadece bir avutma kelimesidir, ‘hayır’ diyemediğin anların kurtarıcısıdır. O yüzden ne zaman bir ‘belki’ görsem, “keşke” diyerek gidiyorum.