Cadde‘Recep İvedik’e yaş sınırı geldi

‘Recep İvedik’e yaş sınırı geldi

09.02.2009 - 00:18 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şahan Gökbakar’ın 13 Şubat’ta gösterime girecek filmi “Recep İvedik 2”ye 13 yaş sınırı getirdi.

‘Recep İvedik’e  yaş sınırı geldi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten Cem Yılmaz ve Demet Akbağ’a kadar pek çok ünlünün eleştiri yağmuruna tuttuğu ‘Recep İvedik’ filminin ikincisine de getirilen yaş sınırına, yapımcı Faruk Aksoy tepki gösterdi. Aksoy, “13 yaş sınırı getirilmesi kötü niyetli bir değerlendirme. İlk film de içinde küfür olmamasına rağmen küfürlü film olarak değerlendirilmişti” dedi.

‘Diğerlerine neden yapılmıyor?’
Vizyondaki pek çok filmin, çocukları kötü etkileyecek sahneler olmasına rağmen “genel izleyici” kategorisinde değerlendirildiğini savunan Aksoy, şunları kaydetti:
“Mesela bir filmde önündeki kokaini tepkiden çekenlerin olduğu bir sahne, bir başka filmde homoseksüel bir adamın oldukça küfürlü sözleri vardı. Bunlar hep genel izleyiciye uygun bulunuyor. Bunun çifte standart ve kötü niyet ürünü olduğunu düşünüyorum.”

KEŞFETYENİ
Fotoğraflar olay olmuştu! Tren yolculuğunun maliyeti dudak uçuklattı
Fotoğraflar olay olmuştu! Tren yolculuğunun maliyeti dudak uçuklattı

Cadde | 30.05.2025 - 07:57

Hande Erçel ve Hakan Sabancı aşkı doludizgin devam ediyor. Sık sık tatile giden ikili Roma-Paris hattında yolculuk yapmıştı. Yolculuğun maliyeti ortaya çıktı.

Yazarlar