Cadde Robert Downey Jr. Sherlock’u anlatıyor

Robert Downey Jr. Sherlock’u anlatıyor

18.06.2012 - 18:56 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü dedektifini, daha once hiç görülmemiş bir halde beyaz perdeye aktardı.

Robert Downey Jr. Sherlock’u anlatıyor

Usturuplu İngiliz centilmeni Holmes’ü, hafif pasaklı ve arıza Holmes’a dönüştürdü. Herkesin yeni haliyle daha çok sevdiği Sherlock Holmes’u bir de Robert Downey Jr.’ın ağzından dinleyelim.

Haberin Devamı


Jude Law ile müthiş bir kimyanız var. Özellikle ikinci filmde...
Böyle söylenmesi bizi mutlu ediyor. Gerçekten çok çalışıyoruz ve birbirimize saygı duyuyoruz. Bu filmdeki bazı aktörler gerçekten çok kötü devam filmlerinde rol aldığı için ikinci kez aynı hataları yapmamaya çok özen gösterildi. Bence Noomi de taze kan oldu film için.

Sherlock’un en çok hoşunuza giden egzantirik özelliği hangisi?
Watson’a olan bağımlığını seviyorum. Filmde, Sherlock resmen Watson’la eşinin arasına girmesine rağmen seyirci Sherlock’ı kınamıyor. Bunu sağlayabildiğimiz için mutluyum. Zira bence Sherlock, yetenekli olduğu konularda ön plana çıkmak için bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor.

Robert Downey Jr. Sherlock’u anlatıyor

Sherlock Holmes’un dostu ve yardımcısı Dr. Watson’ı Jude Law canlandırıyor. Seride ikilinin kimyası gayet uyumlu.

Haberin Devamı

Sizce filmin en çok öne çıkan sahneleri nelerdi?
Çingene kampında Simza’nın bize bakıp “Ne zaman kavgayı bırakıp, bize neden burada olduklarını açıklayacaklar acaba?” diye düşündüğü sahne. Bir de Watson’ın kendi düğününe saatler sonra sarhoş halde çıkıp geldiği sahne. O çekimlerin olacağı sabah, stüdyoya aklımızda bir sürü fikirle gittik. Ama Guy dedi ki “Bu sahneleri tek kelime olmadan çekebileceğimizden eminim. İkinizin içeri girdiği andan, düğünün bittiği zamana dek.”

O halde filmin bazı bölümleri doğaçlama çekildi?
Evet ve kesinlikle işe yaradılar. Seyircinin karakterlerin geçirdiği bütün aşamaları en ince ayrıntısına kadar anladığını düşünüyorum. Filme en dokunaklı ve komik bulduğunuz sahneler, benim de en etkileyici bulduğum sahneler. Herkesin duyguları ortak paydada buluşuyor bu filmde.

Bu ironik karakterden bize biraz bahsedebilir misiniz? Holmes’un başka bir seviyede tekrar vücut bulmasına neden olan dürtü neydi, özellikle kılık değiştirme konusu?
Aslında ilki işe yaradıktan sonra biz başka yönlere götürebileceğimiz, iyileştirme yapabileceğimiz şeyler düşünmeye, konuşmaya başladık kısacası üzerinde kafa yorduk ve sonrasında iş bunu gerçeğe taşımaya kaldı. Öğrenecek çok şey vardı. Ve tekrar söylemeliyim ki en iyi kılık değiştirme, aslında gerçekten çok egzantrik olmamıza rağmen kendimiz üzerinde uyguladığımız dört dörtlük kitabına uygun karakterler yaratmaya çalışmamızdı. Warner bu ilginç ve meşakkatli işte gereken her şeyi bize sağladı. En güzeli ise Noomi ve Jared ile bir arada olmaktı.

Haberin Devamı

Filmde büründüğünüz komik kadın kılığı, Jude Law ve sizin ‘Some Like It Hot’a yapmış olduğunuz bir gönderme miydi?
Evet, o, (kadın kılığı) uzun zaman önce çekilmiş olan ‘Some Like It Hot’ı hatırlatması için yapıldı.


Sette Jude Law ile ne kadar doğaçlama yaptınız?
Sanıyorum ki amaç, çok iyi yazılmış bir sahnenin doğaçlamasını yapabilmek ya da odanızda role çalışırken bulduğunuz yeni şeylerle ortaya çıkmak ki bunları sahnede çekim esnasına kadar bilemezsiniz ve sadece becerebildiğiniz kadar rolünüzü geliştirmeye çalışmak.

Holmes karakterine can verirken bazı anahtar öğeler var değil mi? Bunlardan bir tanesi onun delilik ve dahilik arasındaki ince çizgide gidip gelmesini sağlamak?
Kesinlikle. İnanıyorum ki biz bunu becerdik.