Cadde Robin Hood oyuncuları! Robin Hood filmi konusu ve oyuncu kadrosu...

Robin Hood oyuncuları! Robin Hood filmi konusu ve oyuncu kadrosu...

08.08.2021 - 21:04 | Son Güncellenme:

Efsaneleşen Robin Hood hikayesi, sinema salonlarında film severler karşısına çıkıyor. 2010 yapımı Robin Hood filmi, Russell Crowe başrollüğünde izleyici ile buluşuyor. Konusu ve oyuncu kadrosu da merak uyandırıyor.

Robin Hood oyuncuları Robin Hood filmi konusu ve oyuncu kadrosu...

Robin Hood filmi, 2010 yılında Ridley Scott yönetmenliğinde ve Brian Helgeland, Ethan Reiff senaristliğinde beyazperdeye çıkıyor. Oyuncuları arasında ise; Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow yer alıyor.

Haberin Devamı

ROBİN HOOD KONUSU

13. yüzyıl İngiltere'sinde Robin Hood ve yoldaşları, yaşadıkları köydeki yozlaşmanın karşısına dikilmiş, krala karşı isyana kalkışarak güçler dengesini sonsuza kadar değiştirmişlerdi. Kimilerince hırsız, kimilerince kahraman olarak nitelenen bu mütevazı adam, kendi halkının özgürlük ve devrim sembolü oldu. Kral Richard'ın ordusunda Fransızlara karşı hizmet verirken sadece kendi çıkarlarını düşünen Robin, Nottingham'a gittiğinde despot ruhlu şerifin baskısı altında ağır vergilerle karşı karşıya kalan kasaba halkıyla karşılaşır. Orada Lady Marion adlı dul bir kadına aşık olur. Ancak Lady Marion'ın, ormanlardan gelen bu adamın hareketleri ve kimliğiyle ilgili bazı kuşkuları vardır. Sevdiği kadının kalbini kazanmak ve kasabayı kurtarmak isteyen Robin, kendi yaşam tarzına uygun insanlardan bir çete kurar. Şerifin adaletsizliğini yok etmek için üst sınıftan işbirlikçileri teker teker avlamaya başlarlar. Robin ve adamları, hayatlarının en büyük macerasına yelken açarlar. Bu sıra dışı kahramanlar ve müttefikleri, ülkeyi kanlı bir iç savaşın içine düşmekten kurtarıp İngiltere'ye bir kez daha zaferle döneceklerdir.

Haberin Devamı

ROBİN HOOD OYUNCULARI

Russell Crowe
Cate Blanchett
Max von Sydow
William Hurt
Mark Strong
Oscar Isaac
Danny Huston
Eileen Atkins
Mark Addy
Kevin Durand
Scott Grimes
Douglas Hodge
Jonathan Zaccaï
Léa Seydoux
Robert Pugh
Gerard McSorley
Velibor Topic
Simon McBurney