Cadde Rock'ın "Acil Servis"i...

Rock'ın "Acil Servis"i...

08.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gösterilen "Bebek" parçalarının kliplerinde, lastik yaktıkları sanılarak çevreciler arasında infial yaratan Acil Servis rock grubu, gerçeği anlattı. Orada ne yanıyordu?

Rockın Acil Servisi...

Internet'ten fırsat buldukça TV'ye gözatmayı ihmal etmemeye çalışıyorum. Kanallar arasında dolaşıp bir müzik programına takılınca Acil Servis ile karşılaştım. Grubunun "Bebek" şarkısı birçok kişiye olduğu gibi bana da tatlı yaz aşklarını hatırlattı. Klibin sonuna doğru bir lastik yığınından duman çıktığını gördüm. Durum sayfamızda konu edilince de, memleketimizin tüm DJ ve VJ'leri anti - ekolojist değerlendirmeleri yaptılar Acil Servis için. Tabii durumun pek görünüldüğü gibi olmadığı ortaya çıktı. Klip çekiminin yapıldığı sahil bölgesindeki balıkçı barınaklarına ait olan otomobil lastikleri yakılmamış. Sadece bir miktar benzin güvenli bir şekilde tutuşturulmuş. Bu yüzden yoğun kara dumanın lastiklerden çıktığı sanılmış. Müneccim olanlar hariç herkes böyle olduğunu düşündü kısaca... Acil Servis çevre duyarlılığı olan bir grup. Ankara Anıt Park'ta gerçekleşen ve nükleer santralleri protesto eden bir etkinlikte sahneye çıkmışlar. Kısaca Acil Servis iyi çocuklardan kurulu. Lastik olayını aydınlattıktan sonra onları tanıyalım...
Solistleri Ertan Kızıltan sekiz yıldan beri rock camiasının tanıdığı bir isim. Geçtiğimiz günlerde bir kanalda canlı yayına çıkarak makarna yaptı. Yani yemek yapmayı çok seviyor. Diğer taraftan bariton sesiyle Meat Loaf'u aratmayan yüksek kalitede bir vokal ortaya koyuyor. Geçtiğimiz günlerde bir dolmuşta tanınınca başına ilginç bir olay gelmiş. Dolmuştakilerle sohbet edip bu insanları, her hafta Beyoğlu İstiklal caddesinde saat 23:00'da sahneye çıktıkları Cafe Gitar'a davet etmiş. Hepsi de dinlemek için gelmişler. Emre Karabulut iktisatçı. Deniz ve doğa tutkunu. Grubun solo gitaristi. Orhan Yolsal, ritm gitarist. Ev partilerinden, sinemadan hoşlanıyor. Listelerde hızla yükselmeye başladıklarında en çok etkilenecek üye. Çünkü yükseklik korkusu var. Çetin Güney bas gitar çalıyor. Araba kullanmaya ve kitaplara tutkun. Örümcek fobisi var. Bülent Akbay grubun davulcusu. Bir yanlışlık sonucu girdiği Yıldız Makine Mühendisliği bölümünde okuyor. Arkadaşlarına göre hiperaktifliği ile herkesi motive eden biri.
İmaj konusunda göze batan bir durumlarının olmamalarını bilinçli bir tercih olarak cevapladılar. Rock barlarda listelerdeki rock şarkılarının aralarına serpiştirdikleri Acil servis besteleriyle birkaç yıldan beri bilindikleri ortaya çıktı. Kendilerini yalnız bırakmayan bir hayran kitleleri var. Kliplerinden, şarkıların sound'larına kadar tüm eleştiriler için onlara kulak kabartıyorlar. Bu interaktif yapı, başarılarının en önemli etkenlerden biri olmalı. Ciklet satan bir çocuk için yaptıkları "Yusuf" ve diğer sosyolojik kazı çalışması sonrası ortaya çıkmış sözleriyle, selamı sevgiliye götüren teyyare durumundan uzaktalar. Kısaca birşeyler anlatıyorlar ve birçok kişi onları dinlemeye başladı. "Küçük Adam" albümlerini kaliteli rock müziği dinlemek isteyen herkese tavsiye edebilirim. Amerikan filmlerinde gördüğünüz birbiriyle şakalaşan, takılan ve eğlenen rock grupları gibiler. Mukayasem çay demleyebilecek alakasızlıkta belki, ancak genellikle gruplar ülkemizde uzun ömürlü olmaz. Acil Servis kalıcı görünüyor.