Cadde 'Rocky' serisinin yıldızı hayatını kaybetti!

'Rocky' serisinin yıldızı hayatını kaybetti!

19.10.2023 - 08:38 | Son Güncellenme:

Bir döeneme damga vuran 'Rocky' serisinde Sylvester Stallone tarafından canlandırılan Rocky Balboa'nın en iyi arkadaşı Paulie Pennino rolüyle tanınan oyuncu Burt Young, yaşama veda etti.

Rocky serisinin yıldızı hayatını kaybetti

Sylvester Stallone ile birlikte rol aldığı 'Rocky' filmiyle tanınan ve Oscar'a aday gösterilen usta karakter oyuncusu Burt Young 83 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ÖLÜM SEBEBİ BELLİ DEĞİL

Kızı Anne Morea Steingieser Çarşamba günü New York Times'a yaptığı açıklamada, Young'ın 8 Ekim'de Los Angeles'ta vefat ettiğini söyledi. Ölüm nedeni hakkında ise bilgi verilmedi.

Rocky serisinin yıldızı hayatını kaybetti

Stallone, eski rol arkadaşını ölümü üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Sevgili dostum Burt, sen inanılmaz bir adam ve sanatçıydın. Ben ve dünya seni çok özleyeceğiz" diye yazdı.

Rocky serisinin yıldızı hayatını kaybetti

150'DEN FAZLA YAPIMDA ROL ALDI

Burt Young, Sylvester Stallone'nin canlandırdığı baş karakteri Rocky Balboa'nın kasabı ve arkadaşı rolünü canlandırıyordu. Rocky, Paulie'nin çalıştığı et deposundaki karkasları yumruklamayı boks antrenmanının bir parçası haline getirmişti. Burt Young’ın canlandırdığı Paulie Pennino aynı zamanda Rocky Balboa’nın eşi Adrian’ın da ağabeyiydi.

Haberin Devamı

Rocky serisinin yıldızı hayatını kaybetti

Rol aldığı yapımlarda genellikle 'sert adam' rollerini canlandıran Young, kariyeri boyunca 150’den fazla filmde rol aldı.