Cadde Sadri Alışık'sız 29 yıl! 'Babalar dua gibidir'

Sadri Alışık'sız 29 yıl! 'Babalar dua gibidir'

05.04.2024 - 13:23 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, doğum tarihi olan 5 Nisan’da Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Yeşilçam efsanesinin oğlu Kerem Alışık, "Babamın hasreti uçurum gibi büyüyor içimde" dedi.

Sadri Alışıksız 29 yıl Babalar dua gibidir

'Turist Ömer' karakteriyle hafızalara kazınan Sadri Alışık, 18 Mart 1995 tarihinde yaşamını yitirmişti. Usta sanatçı; karaciğer, böbrek ve solunum yetmezliği ile kemik iliği hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Haberin Devamı

Sadri Alışık’ın doğumunun 99'uncu yılı dolayısıyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına sanatçının oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık ve 50’ye yakın seveni katıldı.

Sadri Alışıksız 29 yıl Babalar dua gibidir

Mezar başında okunan duaların ardından anma törenine katılanlara tatlı ikram edildi.

Sadri Alışıksız 29 yıl Babalar dua gibidir


"ÖZLEMİNİ ANLATACAK KELİME YOK"

Babasına olan özleminin her yıl daha da arttığını belirten Kerem Alışık, duygu dolu bir konuşma yaptı.

Annemi Kadir Gecesi kaybettik. Bugün 5 Nisan babamın doğum günü, Kadir Gecesi’ne denk düştü. Ramazanda ve böyle mübarek bir günde anıyoruz. Sadri Alışık gözleri Türkçe konuşan, kişisel derinliği olan bir insandı. O filmlerindeki kadar serseri ruhlu, resimlerindeki kadar naif, şiirlerindeki kadar filozof. İnsanın aklına uğramadan kalbine inen bir adam. Hem komediyi hem hüznü çok iyi yaşayan bir yakışıklı. Tabii ki çok özledim, hasretini çekiyoruz. Hasreti uçurum gibi büyüyor içimde. Kalbime, avuçlarıma karlar yağıyor. Yaz geçiyor, kış geçiyor, 29 yıl geçiyor. Özlemimi anlatacak kelimeler yok. Bir kere daha anlıyorum ki babalar dua gibidir. Dokunmasa da görünür, görünmese de dokunur.

Sadri Alışıksız 29 yıl Babalar dua gibidir