Cadde Şamdan babası Çapa’yı kaybetti

Şamdan babası Çapa’yı kaybetti

19.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en ünlü ve en eski gece klüplerinden biri olan Etiler Şamdan’ın kurucularından Ahmet Çapa (66), dün sabaha karşı tedavi gördüğü Memorial Hastanesi’nde vefat etti

Şamdan babası Çapa’yı kaybetti

Ünlü işletmeciler Celal ve İzzet Çapa’nın da ağabeyi olan Ahmet Çapa’nın geçirdiği karaciğer transplantasyonunun ardından mikrop kaptığı için rahatsızlandığı öğrenildi. Ünlü işletmecinin ani vefatı ailesini şoke etti. Çapa kardeşler, anneleri 90 yaşındaki ünlü söz yazarı Fikret Şeneş’e vefat haberini vermekte güçlük geçti. Bu nedenle Çapa kardeşler taziye ziyaretlerini önce Celal Çapa’nın evinde kabul etti. Ahmet Çapa, bugün (Cuma) Teşvikiye Camisi’nde öğlen kılınacak cenaze namazından sonra Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bir haftadır hastanedeydi
Ahmet Çapa ile 1975’te müstakil bir evde Etiler Şamdan’ı kuran ünlü işletmeci Metin Fadıllıoğlu, vefat haberini öğrenince çok üzüldü. Fadıllıoğlu, “Etiler Şamdan, Büyükdere Şamdan ve Park Şamdan’ı beraber kurduk. İkimiz de birbirimizi iyi tamamlıyorduk. İkimizin de çok değişik yerlerde kabiliyeti vardı. Çok üzgünüm. En son bir ay önce Ahmet’le Papermoon’da yemek yedik. Bir haftadır da hastanede yatıyordu. Yoğun bakımda olduğu için hastaneye gidemedim” dedi.

Haberin Devamı

Hep ilkleri yaptı
Park Şamdan’ı Ahmet Çapa’yla beraber kuran ünlü işletmecilerden Ersoy Çetin ise, “1981’de Park Şamdan’ı beraber kurmuştuk. En son ameliyattan önce konuşmuştum. Eğlence sektörünü modernleştiren kişi Ahmet Çapa’ydı. Hep ilklere imza atmıştı. Eğlence sektörünü buraya kadar getiren kişilerin başında geliyor. En son ise Discorium’u kurmuştu” diye konuştu.