Cadde Sanatçıların 'kendine ait oda'ları

Sanatçıların 'kendine ait oda'ları

28.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Virginia Woolf'un aynı adlı romanından esinlenerek oluşturulan sergi, 20 Şubat'a kadar Galeri Outlet'te

Sanatçıların kendine ait odaları

Feminist hareketin başucu kitabını sorsak, pek çokları 'Kendine Ait Bir Oda' cevabını verir. Virginia Woolf'un, kadını anlatan, hem de yer yer çuvaldızı kendisine de batırarak anlatan, en önemli kitaplarından biri 'Kendine Ait Bir Oda', bugünlerde çağdaş sanata da konu oluyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'dan sekiz kadın sanatçının eserlerinden oluşan sergi, Woolf'un izini sürerek gündelik hayatın sıradanlığına odaklanıyor.
Yazarın, “Neden kadınlar arasından Shakespeare gibi bir deha çıkamadı?” sorusuna verdiği, “Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın” cevabını 'odağa' yerleştiren sanatçılar, her eserle, 'kendilerine ait oda'ların kapılarını açıyorlar izleyiciye.
Gökçe Erhan’ın google arama sayfası, eve gelen faturalardan esinlenerek ürettiği eserlerinde hayatın sıradanlığını ortaya koyuyor. Başak Özkutlu ise en yakındakilere yönelmiş; babasını, kendisini, sokağındaki evsiz çocuğu resmetmiş. Ortak noktaları hepsinin mutlu oluşu. Türkiye ve dünya gündemini yakından takip eden, eserleriyle günümüzü ele alan grubun eserleri, sergiyi tamamlıyor.

Haberin Devamı

Galeri Outlet: İhraç Fazlası Sanat Galerisi - Boğazkesen Cad. Kadirler Yokuşu No:69 Tophane
Tel: 0212 245 55 05
Ziyaret saatleri: Salı - cumartesi 10.00 - 18.30