Cadde Şarkısı Gülçin’i anlatıyor

Şarkısı Gülçin’i anlatıyor

06.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkinci solo albümü ‘Bir Tanecik Aşkım’la hayranlarının karşısına çıkan Gülçin Ergül, çıkış şarkısının hikayesini anlattı: “Yaşadıklarımdan yola çıkılarak yazılmış, gerçek hikayesi olan bir parça. Klipte de bu hikayeyi aynı şekilde yansıtmaya özen gösterdik. Ama şu an hayatımda öyle biri yok.”

Şarkısı   Gülçin’i anlatıyor

‘BU ŞARKI GERÇEK BİRİNE YAZILDI’

Haberin Devamı

Gülçin Ergül, ikinci solo albümü ‘Bir Tanecik Aşkım’la hayranlarının karşısında... Tarzı nedeniyle Türkiye’de müzik yapmasının zor olduğunu söyleyen Ergül, “Pop ağırlıklı gözükse de şarkılarımın değişik bir çizgisi var” diyor

Hepsi grubundan ayrıldıktan sonra müzik hayatına tek devam eden Gülçin Ergül, ‘Bir Tanecik Aşkım’ adını verdiği ikinci solo albümüyle hızlı ve iddialı bir dönüş yaptı. Parçayı, gerçek birine yazdığını anlatan Ergül, yeni albümünden ve kariyer planlarından bahsetti.

‘Bir Tanecik Aşkım’ albümü ve şarkısı nasıl ortaya çıktı?

‘Bir Tanecik Aşkım’ı hazırlamaya eylül ayında başladık. Şarkı bulma aşaması çok uzun sürdü. Ama sürpriz bir şekilde ben bir şarkı yaptım ve ortaya bu parça çıktı. Pop tarzında bir şarkı yapabileceğimi herkes benden bekliyordu ama ben kendimden beklemiyordum. Çünkü hep alternatif şeyler yapıyordum. Parçayı İskender Paydaş’a yolladığımda o da “Bu parça olur, tebrikler” dedi ve düzenlemesini yaptı.

Haberin Devamı

İlk solo albümünüz 2011 yılında çıktı. İkincisi için neden bu kadar beklediniz?

Arada albüm çalışması yaptım ama sözleşmenin bittiği döneme denk geldi. Sözleşmeyi yenilemediğim için çıkaramadım. Bu yüzden onu çöpe atıp baştan başladım. Albüm yapmadığım dönemde çok fazla canlı performans yaparak sahne aldım. Bir grupla beraber İngilizce funk müzik söyledim.

Şu an ‘Bir Tanecik Aşkım’ dediğiniz biri var mı?

Bu şarkı zaten gerçek birine yazıldı. Yaşadıklarımdan yola çıkarak yazılmış, gerçek hikayesi olan bir parça. Klipte de bu hikayeyi aynı şekilde yansıtmaya özen gösterdik. Ama şu anda hayatımda öyle biri yok.

Kapak fotoğrafına gelen yorumlar sizi rahatsız etti mi? O pozun hikayesi nedir?

Fotoğraflarımı Mehmet Turgut çekti. Mehmet’le ne zaman beraber çalışsak çok eğleniriz. Benim deli pozlarımı çok sever. Giydiğim elbiseyle verilebilecek ve beklenmeyecek son poz buydu. Elbise ve prenses stilinde olsa da beni kısıtlayamadı. Çekimlerin sonunda Mehmet ‘Bir de yere yat bakalım’ dediğinde böyle bir poz çıktı. Gelen yorumlardan rahatsız değilim. Fotoğraf benim çılgınlığımı yansıtıyor.

Haberin Devamı

Şarkıya ve klibe gelen tepkilerden memnun musunuz?

Çok memnunum. Harika tepkiler alıyorum. Bu kadar ara vermeme rağmen insanların beni özlemiş olduğunu fark ettim. Özellikle sosyal medyadan çok güzel geri dönüşler alıyorum. Radyolar, kanallar severek şarkımı yayınlıyor. Daha başka ne isteyebilirim ki her şey çok güzel gidiyor.

2011 yılından sonra verdiğiniz arada neler yaptınız?

Psikolojik olarak çok yorulduğum zamanlar oldu. Çünkü birçok değişik tarz denedim ve çalıştım. Çok şey öğrendim. Başka biri olmadan kendimi tamamen yansıtarak ve dinleyenlerin de sevebilecekleri bir şeyler yapma peşindeyim. Aslında değişik bir çizgim olduğu için Türkiye’de müzik yapmam çok zor. Bu tarz tecrübeleri yaşadığım bir dönemden geçtim.

Hangi müzik tarzı sizde daha ağır basıyor?

Daha çok İngilizce Soul R&B Funk, cazz söyleyip dinleyen biriyim. Ama kendi dilimde bu müzikleri dinleyebilmek mümkün olmuyor. Cazz söylediğim, pop stilimdeki vokalimden belli oluyor. Bu da benim tarzımı oluşturuyor. Bu albümüm pop ağırlıklı
gözükse de Türkiye’de yapılan müziklere benzemiyor daha değişik bir çizgisi var.

Haberin Devamı

‘Tarkan’la düet yapmak istiyorum’

‘Hepsi’ grubundan ayrıldıktan sonra müzik kariyerine solo olarak devam edebilen tek kişi siz oldunuz. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Aslında bunun için çok fazla kurşun kullanmadım ama attığım kurşunlarda iddialı olmak istediğim için bu kadar ara verdim. Bu zamana kadar hedefe çok iyi ilerliyoruz. Şarkı söylemek içimden gelen bir şey. Bu yüzden samimi bir iş yaptığımı düşünüyorum. Ünlü olmak gibi yüzeysel bir hırsım olmadığı için insanlara olduğum gibi doğal geldim. Ama bazen hırslı olmamamın bir eksikliğim olduğunu düşünüyoru.

Tekrar bir müzik grubunda olmak ister misiniz?

Müzik paylaşmayı severim ama tekrar kız grubu gibi bir şey düşünmüyorum. Grup, severek deneyimlediğim bir şeydi. Şimdi tek olmanın keyfini çıkarıyorum. Bütün sorumluluğun sizde olması daha güzel bir şey. Böyle mutluyum.

Haberin Devamı

Beraber çalışmak istediğiniz isimler var mı?

Tarkan’la düet yapmayı çok istiyorum.