Cadde Savunmasız modeller!

Savunmasız modeller!

28.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

14 yaşındaki Sofia Mechetner’in Dior’la sözleşme imzalaması ‘çocuk model’ tartışmasını geri getirdi. “Yaşını öğrenince şaşırdım” diyen eski model Howard, bu yaşlarda çocukların savunmasız olduğunu söylüyor

Savunmasız modeller

Moda dünyası çok küçük yaşlarda podyuma ayak atan bir isim nedeniyle bir kez daha eleştirilere hedef oldu. Christian Dior firmasıyla anlaşma imzalayan ve sadece 14 yaşında olan İsrailli model Sofia Mechetner eleştirileri alevlendirdi. İsrail’in Tel Aviv kentinde, kardeşiyle bir odayı paylaştıkları evden, tüm dünyanın gözünün çevrildiği bir dünyaya adım atan genç kızın hikâyesi bir peri masalına benzetiliyor. Ancak, oldukça zayıf ve henüz ‘fiziki gelişimini dahi tamamlamamış’ olan model, moda dünyasının çocuk yaştaki modellere olan ilgisini tekrar gündeme taşıdı.

Moss’un psikolojisi bozuldu
İngiliz Moda Konseyi, 2007’de aldığı kararla 16 yaşından küçük modellerin podyuma çıkmasını yasakladı. Mechetner gibi modelliğe 14 yaşında başlayan ünlü süper model Kate Moss, bu kadar genç yaşta soyunması ve seksi pozlar vermeye zorlanması nedeniyle sinir sisteminin yıprandığını ve ilaç kullandığını ifade etti. Eski süpermodel Sandra Howard ise “Sofia’nın yaşını öğrendiğimde şaşırdım. Kızlar bu yaşlarda en savunmasız dönemlerini yaşıyor. Hâlâ çocuklar ve neden korunmaları gerektiğini bilmiyorlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ünlü isimlerin çocukları da akıma katıldı
Çocuk yaşta modellik dünyasına adım atılmasının en bilinen örneği 15 yaşında Calvin Klein reklamlarında yer alan Brooke Shields. Johnny Depp’in kızı 16 yaşındaki Lily-Rose ve sadece 13 yaşında modellik anlaşması imzalayan Cindy Crawford’un kızı Kaia Gerber, bu yaşlardaki modellere yönelik ilgiyi ortaya koyuyor.