Cadde Şehrin denize açılan kapıları

Şehrin denize açılan kapıları

21.07.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Son yıllarda tekne ve yelken merakı artınca, İstanbul Life dergisi objektifini şehirdeki marinalara çevirdi. En yeni marinamız İstanbul City Port nasıl bir yer, Kalamış ve Ataköy’de son durum nedir?

Şehrin denize açılan kapıları

Kalamış Marina
Kalamış Marina, Setur Marinaları bünyesindeki en çok talep gören marinalardan biri. Marinanın Prens Adaları’yla komşuluk etmesi birçok denizci için tercih sebebi. Burası aynı zamanda tipik bir şehir marinası.
Yelken dersleri almak isteyenler için çok ideal.
Şehrin içinde olması müşteri kitlesini de etkilemiş. Daha çok denizle uğraşan yerliler burayı tercih ediyor. Yurt dışındaysa genellikle Karadeniz’de sahili bulunan ülkelerden konukları oluyor. Mesela Ukraynalı, Romen ve Bulgar yatçılar için oldukça gözde. Kış aylarındaysa daha çok Fransa, Almanya ve İsrail’den gelen yatçılara ev sahipliği yapıyor.
Kalamış Marina’nın bin 200 deniz bağlama ve 220 kara park kapasitesi bulunuyor.
Yatçıların tüm ihtiyaçları ön büro aracılığıyla sağlanıyor. Marina bünyesinde boya atölyeleri, marangozhane, motorcu, elektrik atölyesi yer alıyor. Westmarine yatçı marketiyse her türlü yedek parça, tekne ekipmanlarıyla hizmet veren marinanın olmazsa olmaz adreslerden biri.


Marina adresleri
Develi KebapŞehirde birçok seçkin semtte rastlayacağınız Develi Kebap’ın marina içindeki şubesi de övgüyü hak ediyor. Enfes kebapların yanı sıra tereyağlı humus, çiğ köfte, içli köfte, ezme salata, pilaki, patlıcan salata, abbugannuş, muhammara gibi meze ve ara sıcakların çok iyi olduğunu belirtmeliyiz.
Tel: 0 216 418 94 00

Divan BrasserieYaz kış tercih edilen mekanın bahçe kısmı akşam saatlerinde keyifli oluyor. Salata çeşitlerinden et yemeklerine, tatlıdan içkiye geniş yelpazede hizmet veriyorlar. Kahve veya içki içmek için de tercih edebilirsiniz. Tel: 0 216 414 57 03

Hai Sushi Adından da anlaşılacağı üzere suşi çeşitleriyle ünlü. Divan bünyesinde hizmet veren mekan şık ortamıyla da keyifli. En önemli ayrıntılardan biri, suşi servis ederken Türkiye’de nadir bulunan ‘konveyör band’ sistemini kullanmaları. Tel: 0 216 414 57 03
Le Chapeau d’Ertekin
Cemiyet hayatının popüler yüzlerinden Ertekin Dinçay’a ait bu adres yıllardır çizgisinden ödün vermiyor. Dinçay geçtiğimiz yıl mekanı yenilemişti, aklınızda olsun. Tel: 0 216 348 96 66




Marin Turk-istanbul City Port
Marin Türk, marina zincirinin İstanbul halkası için Pendik’e üs kurdu. Burası için aynı zamanda, şehrin en yeni ve konforlu marinası diyebiliriz. İstanbul City Port adıyla hizmet veren marina Büyükada’ya 6 deniz mili uzaklıkta. 11 yüzer iskelesi, 752 bağlama kapasitesi bulunuyor.
16 bin metrekarelik çekek alanıysa buradaki yatırımın boyutları hakkında başka bir ipucu veriyor. Verilen hizmetler arasında çevre temizliği, güvenlik, palamar, bebek bakım ünitesi, otopark, internet, denizcilik üzerine atölyeler bulunuyor.
İstanbul City Port’un en önemli özelliği bünyesindeki restoran ve mağazalar. Üstü açık bir alışveriş merkezi tabiri buraya yakışacaktır. Bu hususta şehirde bir ilk olduğunu söyleyebiliriz. Restoran ve kafeler denize sıfır. Mağazalarsa daha çok arka planda yer alıyor.


Marina adresleri
Beyce SultanMarina ortamıyla bu adresi kafanızda örtüştüremeyebilirsiniz. Fakat önyargılı olmamanızı öneririz. Acıbadem şubesiyle ses getiren kebap uzmanı Beyce Sultan, İstanbul City Port’ta en güzel köşelerden birini kapmış. Kelecoş, şiveydiz, Beyce sultan kebabı, patlıcan kebabı, yoğurtlu semizotu, bademli pazı önereceğimiz lezzetler arasında. Kebap fiyatları 13-25 TL, mezeler 5-8 TL, ara sıcaklar 2-8 TL arasında. Tel: 0 216 390 33 33

Göcek Mantı CafeSevimli dekorasyonu ve ortamıyla dikkat çeken adreslerden biri. En önemli kozu, mantısı. Özellikle Feride mantısını denemelisiniz. Mantı dışında çökertme kebabından tavuk şnitzele birçok seçenek bulunuyor. Bir kişi 25 TL’ye güzel bir yemek yiyebilirsiniz.
Tel: 0 216 511 40 50

White PointTam anlamıyla bir marina adresi. Hem mavi-beyaz dekorasyonu, hem de yelkenlilere nazır manzarasıyla keyifli. Mönü hayli geniş. Salata çeşitlerinden steak’lere birçok seçenek sunuyorlar. Özellikle sabah kahvaltısına rağbet çok. Mekanda bazı akşamlar canlı müzik yapılıyor.
Tel: 0 216 390 88 06

FirehouseEt ve tavuk ürünlerine düşkün olanların yüzünü güldürecek bir mekan. Burada oturduğunuzda kendinizi bir marinada hissetmiyorsunuz. Restoran daha çok mönüsüyle öne çıkıyor. Firehosue burger, Firehouse ateşli tabağı, sepette fıstıklı mini köfteler, t-bone steak enfes seçenekler arasında. Tel: 0 216 491 89 50



Ataköy Marina
Avrupa Yakası’nın en önemli üslerinden biri Ataköy Marina. Bakırköy sahilindeki marina, derli toplu düzenlemesiyle dikkat çekiyor; hem verilen hizmetler hem de yerleşim düzeniyle Altın Çıpa ödülüne layık görülmüş. Bünyesinde spor sahalarından marketlere birçok nokta bulunuyor. Şu aralar marinanın bir kısmında Marina Park’ın inşaat çalışmaları yapılıyor. Bu inşaat tamamlanınca birçok restoran ve tesis marina sakinleriyle buluşacak. Böylece Ataköy Marina canlanacak, hatta bir cazibe merkezi haline gelecek. İnşaat hali bile bu konuda ipuçları veriyor. Peki, buraya demirleyen tekneleri hangi hizmetler bekliyor? İlk sayacaklarımız arasında
24 saat güvenlik, palamar, teknik destek, temizlik, hava raporu, kablolu TV gibi olanaklar. Marinada teknelerin yıllık bağlama ücreti 4 bin 888 Euro’dan başlıyor. Marinayla komşuluk eden Sheraton Ataköy İstanbul Hotel, Ataköy Marina Hotel, Galleria ve Sports İnternational, Capa City gibi adresler yatçılara kolaylık sağlıyor.
Ayrıca hem huzurlu bir limanda kafa dinleme hem de şehrin merkezinde olma keyfini sürüyorsunuz. Ataköy Marina’ya daha çok Amerika, Rus ve Bulgaristan bayraklı tekneler demir atıyor. Yılda ortalama 550 tekne konaklıyor. Marina kapasitesi oldukça geniş. Denizde 700, karada 100 tekneyi aynı anda tutulabiliyor.


Marina adresleri
Sheraton İstanbul Ataköy HotelMarina sakinleri için büyük kolaylık sağlıyor. Öncelikle otelin bünyesinde bulundurduğu farklı konseptlerdeki adreslerden bahsedelim. Meyhane formatında hizmet veren Mey Türk bir meze cenneti, mekanda ortalama 70 TL’ye güzel bir yemek yenebilir. Nefis bir Marmara Denizi manzarasına sahip Lobby Lounge da oteldeki keyifli noktalardan diğeri. Klasik bir restoran olarak hizmet veren Cookbook Restaurant’ı unutursak ayıp ederiz. Konaklama hizmetleri konusunda ayrıntılı bilgi için: 0 212 413 06 00
Ataköy Marina Hotel
Marinadan fazla uzaklaşmadan rahat ve hesaplı bir yerde kalmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Odalar executive, suit ve standart olmak üzere üçe ayrılmış. Otel bünyesindeki Çıpa Restaurant mönüsüyle ve atmosferiyle iddialı. İçki keyfi için yeriniz Anchor Bar veya Lounge Bar’da hazır.
Tel: 0 212 560 41 10
Nossa Costa
Denizden gelenler için Marina’nın giriş kapısı desek yanlış olmaz. Restoran hizmetinin yanı sıra toplu davetler için de kapılarını açıyor. Özellikle yaz düğünlerinde talep görüyor. Pazar günleri brunch yapıp, tatil keyfini havuzda sürdürebilirsiniz.
Tel: 0 212 560 17 17
Papalina Balık
Marina içindeki en popüler adreslerden biri. Hem mezeleri hem de deniz ürünleri enfes. Yoğurtlu brokoli, közlenmiş kırmızıbiber, balık kokoreç, soya soslu uskumru, kiremitte fener kavurma favori lezzetler arasında. Hazırladıkları iki adet set mönüyle konuklara kolaylık sağlıyorlar.
Tel: 0 212 560 12 30