Cadde Şehrin müziği kumsala taşındı

Şehrin müziği kumsala taşındı

11.05.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

Pozitif Live, bu sene yeni bir festivali müzikseverlerle buluşturmaya hazırlıyor. 30 Haziran Cumartesi günü Solar Beach’te düzenlenecek Mono Festival’de, müzik dünyasının yenilikçi ve farklı tarzlarıyla dikkat çeken grupları sahne alacak

Şehrin müziği kumsala taşındı

Mono Festival’de dört farklı sahne yer alıyor. Ana sahne ve Burn Electronica&Dubstep sahnesinde izleyeceğimiz dünyaca tanınmış isimler arasında, punk’ı çingene ateşi ve Brecht etkili kabarelerle buluşturan etkileyici topluluk Gogol Bordello, izleyicilerini ilgi çekici kostümler eşliğinde New York’un gizemli arka sokaklarına, göçmenlerin dünyasına götürecek. Kanadalı new wave ve indie rock grubu Metric ise, alternatif duruşları ve güçlü sahne performanslarıyla göz dolduracak. Son dönemlerin sıkıcı, monoton ruhundan kurtulmak isteyenlerin aradığı, hayranlarının tüm duyularının uyanmasını sağlayan derin ve vurucu new wave soundlu grup The Horrors ve alegorik tarzıyla seyirciyi büyüleyici, masalsı bir yolculuğa çıkarmayı başaran Danimarkalı yeni yetenek Oh Land, Mono festival’de müzikseverleri bambaşka dünyalara taşıyacak. Yerli gruplardan ana sahnede müzikseverleri bekleyen isimse The Ringo Jets olacak.
80’leri, gerçek sentez ve prodüksiyonla ürettiği elektronika müzikte başarılı bir şekilde tekrar yansıtmayı başaran Com Truise ve 2010’dan beri yayınladığı sıra dışı club trackleriyle beğeni toplayan Bok Bok da, Mono Festival’de akıllara kazınacak performanslarla eğlenceyi doruğa taşıyacak. Grup Ses Beats ise, Burn Electronica ve dubstep sahnesinde performans sergileyecek isimler arasında yerini alıyor.

Diğer sahneler de dolu
Mono Festival’de tatil ruhunu yaşamak isteyenler içinse Beach Bums sahnesi, reggae, lounge ve chillwave parçalarını, Mabbas, Style-ist, Yakuza, Club Bangkok, Radyo Babylon Soundsystem, DearHead, Shangri-La soundsystem gibi isimler eşliğinde gün boyu dinlemek mümkün olacak.
Tüm bunların yanı sıra, Dinamo FM DJ’leri ve prodüktörleri Dinamo Lounge’da sahne alacak. Cervus, Tutan, Kaan Düzarat, Agent Orange, Emre, Muzo B, Barış Bergiten ve daha birçok isim festivalseverleri, Dinamo Lounge’da ağırlamaya hazırlanıyor.
Bravo İstanbul’un görsel konsept ve tasarım katkılarıyla gerçekleşen Mono Festival’de müzik, sanat ve eğlencenin içiçe olacağı ve katılımcıların hem görsel hem de işitsel olarak farklı bir festival deneyimi yaşamaları sağlanacak.
30 Haziran Cumartesi günü Solar Beach’te gerçekleşecek Mono Festival biletleri yakında biletix.com ve tüm biletix gişelerinden satışta olacak. Mono Festival’i sosyal medyadan ve internet sitesinden de takip edebilirsiniz: www.monofestival.com,
www.facebook.com/mono-festival, www.twitter.com/monofestival