Cadde ŞEHRiN YENi KAÇAMAK NOKTASI

ŞEHRiN YENi KAÇAMAK NOKTASI

25.03.2013 - 20:28 | Son Güncellenme:

İş Kuleleri’nin altında açılan The Agency, şık dekorasyonu, kaliteli servisi, lezzetli yemekleri ve zengin şarap kavıyla şehrin yeni kaçamak noktalarından biri olmaya aday.

ŞEHRiN YENi KAÇAMAK NOKTASI

Stratejilerini iyi kurmuşlar bir kere. Nasıl mı?

Haberin Devamı

Açılalı çok kısa bir süre olmuş The Agency’nin. İyi yemek, kaliteli servis, şık dekorasyon ve fiyat-kalite dengesi açısından ideal bir ortam sunuyorlar. Bu sayede hemen tutulmuşlar. İş Kuleleri’nin altına olmanın avantajını da kullanıyorlar tabii. Özellikle öğle servislerinde şık bir kafe-bistro, iş çıkışında akşamüstü barı, ilerleyen saatlerdeyse sofistike bir restorana dönüşüyor burası. Mesai bitiminde trafikle boğuşmaktansa bir tek atıp günün stresinden kurtulmak mümkün. Hem trafik de açılmış olur belki o sırada, siz yine de kararında için ama.
Yazıya başlarken, “Stratejileri iyi” demiştim. Yukarıda saydığım avantajlarının yanında müşteriyi çekmek, elde tutmak için kadınlara pozitif ayrımcılıktan tutun çeşitli happy hour uygulamalarına, indirimli yemek ve şarap mönülerine kadar bir dizi güzellik düşünmüşler. Yanda ayrıntılarını okuyacaksınız. Biz gelelim The Agency’nin mutfağına.

Haberin Devamı

İtalyan esintisi Asyalı dokunuşu
Dünya mutfağı sunuyorlar. İtalyan, Fransız ve Asya mutfağı ağırlıklı bir mönüleri var. Peynir tabağıyla başladım tadıma. Sunum güzel, peynirler de. Antakya’nın meşhur kırma zeytininden de barındırıyorlar mutfaklarında. Fesleğen soslu, domates-mozarella buluşması da güzel. Peyniri gereğinden fazla yumuşak bulduğumu not edeyim sadece. Rozbifleri de bir parça yavan geldi. Üzerine kırılmış yumurtayla servis ettikleri kuşkonmaza sarılı bresaola, ilginç bir lezzet. Bunu, 100 yıl kuşkonmaz yemese hiç aklına gelmeyecek biri söylüyor, dikkatinizi çekeyim.
Daha sonra tattığım somonlu tagliatelle ve mantarlı risotto’ysa vasat. Risotto fazla pişmiş, makarna da. Mantarın lezzetine diyecek yok ama.

Pişmaniyeli cheesecake’i deneyin
Ana yemek olarak, tavsiye üzerine Agency steak’te karar kılıyoruz. Orta az pişmiş et, utandırmıyor.
Zengin mönülerinde pizzalardan salatalara, tavuk yemeklerinden balıklara daha birçok seçenek var ama benim kapasitem belli.
Tatlılarda sıra... Masadaki dostlarım (sevgili Aytekin Batmaz ve Ferda Öngün) tatlıları çok beğeniyor. Pişmaniyeli cheesecake ve creme brulee, mekânın favori lezzetleri. Şefin eline sağlık.
The Agency, ambiyansıyla, yemek ve servis kalitesiyle, dengeli fiyatlarıyla öğleden akşama günün her saatinde kendinizi rahat hissedeceğiniz bir mekân. Müzik kulağı; ışıklandırma gözü yormuyor. Gürültü-patırtı yok, karşınızdakiyle konuşurken ne dediğini anlayabiliyorsunuz. Ortam nezih, müşteriler de... Umarım ömrü uzun olur.

Haberin Devamı

ŞEHRiN YENi KAÇAMAK NOKTASI

FİYATLAR ÜZMÜYOR
Fiyat-kalite dengesini iyi tutturmuşlar dedik. Birkaç örnek verelim: Şarküteri ürünlerinin fiyatları, 2-12 TL arasında. Pizzalar, 19-39 TL bandında. Makarna ve risottoların fiyatları, 18 TL’den başlıyor. Ana yemeklerin fiyatları, 22-54 TL arasında değişiyor. Agency steak’in ederi 48 TL. Tatlılarsa, 12-14 TL bandında fiyatlandırılmış.
Adres: İş Kuleleri Kule 3 Levent Mah. Meltem Sok. No: 8 Giriş Kat No: 45-46 Beşiktaş / Tel: 0 212 283 83 99

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORLAR
The Agency’de pazartesi akşam-ları kadınlar el üstünde tutuluyor. 17.00-21.00 arasında tüm mönü yüzde 30 indirimli. Salıları, yine aynı saat diliminde iki şişe şarap ısmar-layan masanın üçüncü şarabı, ücret-siz servis ediliyor. Çarşambaları, bir şişe şarap ısmarlayan, şefin spesiyali soğan çorbasıyla ödüllendiriliyor. Perşembeleri tüm şaraplar 17.00-21.00 arası yüzde 30 indirimli. Cuma geceleri retro havası hakim mekâna. Cumartesi gecele-riyse belli bir saatten sonra kulübe dönüşüyor. Mekân, 150 civarındaki yerli-yabancı şarabından 30 kadarını da kadehte servis ediyor.