Sercan Kısmet

Sercan Kısmet

sercan.kismet@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mevsime göre değişiyor

Ümraniye’deki Zumamma, yerel lezzetleri müşterilerine sunuyor. Mekanın menüsündeki yiyeceklerin yarısı sabit, diğer yarısı sürekli mevsime ve bulunduğu malzemelere göre değişiyor. Cumartesi ve pazar günleri ise mıhlama, hamsili Karedeniz ekmeği, domates sirkeli bol sulu domates salatası gibi alışılmışın dışında bir kahvaltı servis ediliyor.

Haftanın mekanları...

Eğlence ve lezzet

Muamma Ataşehir, birbirinden ünlü sanatçıların sahne performansı ve lezzetli yemekleriyle misafirlerine unutulmaz bir gece yaşatmaya devam ediyor. Şef Ahmet Demir imzalı, çökertme kebabı, peynirli ve sebzeli mısır ekmeği başta olmak üzere Türk mutfağına özel birçok lezzetin yer aldığı menüsüyle mekan, misafirlerine eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor.

Haberin Devamı

Haftanın mekanları...

Sporcular için...

Gloria Jean’s Coffees, yüksek proteinli, kalorisi düşük ve şeker ilavesiz olarak hazırladığı protein shake ile sporcuların kahve ihtiyaçlarını karşılarken, enerjilerini toparlamalarına destek veriyor. Baristalar tarafından hazırlanan içeçek lezzetini markanın eşsiz kahve çekirdeklerinden alan iced coffe konsantresi, yağsız süt, muz ve çikolatalı protein tozuyla hazırlanıyor.

Haftanın mekanları...

İtalyan mutfağı

Bodrum’daki Aspat Koyu’nda yer alan Radisson Collection Hotel, 1 Nisan’da kapılarını açıyor. Otelin deneyimli yiyecek içecek ekibi BARranco, Cafe Haven ve Strobilos’da misafirleri benzersiz lezzetlerle buluşturmaya hazırlanıyor. BARranco’da, konuklarını Ege mutfağının eşsiz lezzetleri ve İtalyan mutfağından seçkilerle gastronomi yolculuğuna çıkaracak.

Haftanın mekanları...

Baklavanın incelikleri

Karaköy Güllüoğlu, Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) öğrenci ve mezunları için Osmanlı saray mutfağından çıkan baklava hamurunun inceliklerini ve baklava ustalığının zanaata dönüşen yolculuğunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla, bir eğitim programı hazırladı. 18 Mart’a kadar verilecek eğitimler, 10 öğrenci ile sınırlı olacak. Baklavanın şekil verme, dilimleme, pişirme ve şerbetleme gibi baklavanın püf noktalarına değinilececek.

Haftanın mekanları...

Kabaret şovlar

Etiler I-Land, haftanın üç günü kabaret şovları ve ünlü isimlerin canlı performansları eşliğinde misafirlere, keyifli ve unutulmaz anlar yaşatıyor. Rıdvan Çobanoğlu’nun sahibi olduğu, Yılmaz Duman ve Emrah Coşkunses’in ise işletmeciliğini yaptığı mekan, eğlencesiyle olduğu kadar yemekleriyle de iddialı...

Haberin Devamı

Haftanın mekanları...

Orjinal reçeteler

The Ritz-Carlton Istanbul’un ana restoranı Atölye yenilendi. Atölye Restaurant; Doğu’dan Batı’ya, Güney’den Kuzey’e orijinal reçeteleriyle tüm Türkiye’nin lezzetlerini aynı menüde buluşturuyor. Mekan, gastronomik bir şölen yaratan menüsüne İstanbul’un eşsiz manzarası eşlik ediyor.

Haftanın mekanları...

Marta özel

Özsüt, mart ayında müşterilerine ‘çok tatlı’ bir teklif sunuyor. Özel sable üzerinde sütlü çikolatalı mus, sütlü çikolatalı parfe ve taze portakallı parfe ile hazırlanan Clementin, mart ayı boyunca sadece 160 TL’lik (6 kişilik) fiyatıyla yerini alıyor. Americano, filtre kahve, latte ya da cappucino seçenekleri ise yalnızca 40 TL’ye satışa sunuluyor.

Haftanın mekanları...