Geri Dön

Seren Serengil kimdir, kaç yaşında? Seren Serengil nereli? İşte biyografisi

6 Nisan 1971'de doğan Seren Serengil sunucu, şarkıcı ve oyuncudur. Oyuncu Öztürk Serengil'in kızıdır. Peki Seren Serengil nerelidir? Bugüne kadar imza attığı projeler nelerdir? İşte Seren Serengil şarkıları, dizileri, programları...

Seren Serengil kimdir, kaç yaşında? Seren Serengil nereli? İşte biyografisi

Serengil, 6 Nisan 1971 tarihinde İstanbul Amerikan Hastanesi'nde doğdu. Seren Serengil, ilk olarak 1977 yılında Sarhoş filminde çocuk oyuncu olarak babası Öztürk Serengil ile birlikte oynadı. Aynı yıl babası ile birlikte Gar Gazinosu'nda sahne aldı. Profesyonel sahne kariyerine ise, 16 yaşında Fahrettin Aslan tarafından görevlendirildiği Maksim Gazinosu'nda başladı ve en genç kadın assolist oldu. Profesyonel oyunculuk kariyerine başladığı 1990 yılında, Mehmet Aslantuğ ile rol aldığı Başka Olur Ağaların Düğünü dizisinin yanı sıra Hakan Ural ile birlikte rol aldığı Alev Gibi Bir Kız filmiyle çıkış yaptı.

Serengil'in ilk albümü Ayrıldık 1991'de piyasaya çıktı ve ana teklisi "Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor" ile tanındı.[kaynak belirtilmeli] O zamandan beri üç albüm ve bir tekli çıkarmıştır. En popüler albümü olan Bu Gecenin Hatırına, yalnızca bir klip ile 170.000 adet kopya sattı ve popülaritesini büyük ölçüde arttırdı. Serengil, klasik piyano çalmakta olup 2006 yılında "Dost Bile Kalamadık", "İnsan Severse Özler", "Sen Şansını Kaybettin" ve "Sessiz Telefon" gibi şarkılar da dahil olmak üzere bazı şarkılarını kendi yazıp besteledi. Müzik kariyeri boyunca İbrahim Tatlıses, Emrah, Selami Şahin, Soner Sarıkabadayı ve Serdar Ortaç gibi isimlerle çalıştı.

Serengil, şarkıcı ve sohbet programı konuğu olarak yüzlerce TV programında yer almıştır. 2007'de Show TV'nin UçanKuş programında Erol Köse ve Bekir Hazar ile birlikte konuk olarak yer aldı. 1993'te Emrah'ın "Haydi Şimdi Gel" ve "Töre" şarkılarının video kliplerinde yer aldı. Serengil ve Emrah, Yasak Sokaklar ve Belalım Benim dizilerinde birlikte çalıştı.

Serengil'in 3 Nisan 2009'da eşi Musa Aytun'dan Stephanie adlı bir kızı dünyaya geldi; ancak altı aylık doğan bebek dört gün yaşatılabildi ve 7 Nisan'da hayatını kaybetti. Serengil, Aralık 2010'da son albümü Ben Adamı Ayrılırken Tanırım'ı çıkardı. Albümünün ilk müzik videosunun Aralık 2010 tarihinde galası yapıldı. 2011'de Show TV'de yayınlanan Seren Serengil İle Evlenir Misin? adlı bir sabah programı sundu. 2014'te Cine5'in Kim Ne Derse Desin programında iki sezon ana sunuculardan biri olarak göründü.

Bir süre hafta içi her gün Star TV'de yayınlanan Duymayan Kalmasın adlı magazin programını Cengiz Semercioğlu ile birlikte sunmuştur. Bu programda şarkıcı Gülben Ergen hakkında yaptığı yorumlar üzerine Ergen tarafından kendisine dava açıldı ve Ekim 2017'de İstanbul'da bir mahkeme, Serengil'in altı ay süreyle şarkıcıya "30 metreden fazla yaklaşmaması, hakaret etmemesi ve şiddet uygulamaması" kararını verdi. Bu kararın ilgili süre içinde delindiğini öne süren Ergen davayı tekrarlayınca mahkeme, Ocak 2018'de Serengil'i üç gün hapis cezasına çarptırdı.

Mayıs 2018'de Yaşar İpek ile evlenen Serengil, hamileliğini Ağustos 2019'da açıkladı. Aynı ayda, Serengil aldığı boşanma kararını sosyal medya hesabından duyurdu.[6] 1 Eylül 2019'da Serengil, bebeğini kaybettiğini açıkladı. Beyaz TV'de hafta içi yayınlanan ''Söylemezsen Olmaz'' adlı programda Arto ve Bircan Bali ile sunuculuk yapmaya devam etmektedir.

Diskografi

Albümler

Ayrıldık (1991)
Alıştım Sana Birtanem (1994)
Bana Yasak (1996)
Bu Gecenin Hatırına (1998)
Dost Bile Kalamadık (2006)
Ben Adamı Ayrılırken Tanırım (2011)

Single'ları

"Beni Benimle Bırak" (Yaşar İpek ile düet) (2018)
"Çok Geç" (2019)
"Kim O Sakallı Adam" (Yasin Aydın ile düet) (2019)

Filmografi

Filmler ve diziler

Sarhoş (1977)
Alev Gibi Bir Kız (1990)
Başka Olur Ağaların Düğünü (1990)
Yasak Sokaklar (1993)
Belalım Benim (1999)
Şükran Büfe (2000)
Şaşkın Assolist (2005)
Televizyon programları
Seren Serengil Show (TGRT)
Bu Gecenin Hatrına Show (TGRT)
Yeniden Başlayalım (Barışalım) (StarMax)
Ünlüler Çiftliği (2004) (atv)
Uçankuş 4x4 (Show TV)
Seren Serengil ile Evlenir Misin ? (2011) (Show TV)
Yalnızlar Kulübü (2011) (Beyaz TV)
Kim Ne Derse Desin (2014) (Cine5)
Duymayan Kalmasın (2016-2018) (Star TV)
Duymadık Demeyin (2019) (TV100)
Söylemezsem Olmaz (2020-) (Beyaz TV)

Mehmet Ali Erbil'den Filistin'e destek mesajıŞovmen Mehmet Ali Erbil, sosyal medya hesabından Filistinlilere destek mesajı yayınladı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet