Cadde Seyfi Teoman işte böyle anıldı

Seyfi Teoman işte böyle anıldı

08.10.2012 - 17:34 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin Oscar'ı Altın Portakal'da cumartesi akşamı düzenlenecek final gecesi öncesi birçok etkinlik düzenleniyor.

Seyfi Teoman işte böyle anıldı

Festival kapsamında geçen aylarda geçirdiği motor kazası sonrası yaşam mücadelesini kaybeden genç yönetmen Seyfi Teoman, anısına da özel bir bölüm hazırlandı. 35 yaşında vefat eden Teoman'ın anısına düzenlenen ve "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filmiyle başlayan bölüme ilgi oldukça azdı. Filmin ekibiyle yapılacağı söylenen gösterimde ne filmin ekibi, ne de salonu dolduran seyirci vardı. Bu durum tepki çekti.

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla izlediler

Antalya Film Festivali'nin Ulusal Yarışma Bölümü'nde yarışan filmlerin gösterimi de önceki akşam Kadir İnanır’ın başrolünü üstlendiği, televizyon film ve dizileriyle tanınan yönetmen Ahmet Sönmez’in ilk sinema filmi “Elveda Katya” ile devam etti. Filmin oyuncularının katılamadığı galada Antalyalı seyirciler gözyaşlarına boğuldu. Başrollerini Kadir İnanır, Caner Cindoruk, Rüçhan Çalışkur ve Rusya’nın yetenekli genç oyuncusu Anna Andrusenko’nun paylaştığı “Elveda Katya” yetimhanede büyüyen Katya’nın, Yunus isimli bir denizci olduğunu öğrendiği babasını bulmak için Trabzon’a gitmesiyle başlıyor. Film toplumun önyargılarını, vicdanını ve bir kız çocuğunun “baba arayışı”nı beyazperdeye taşıyor.

Haberin Devamı

Sinan Çetin'e "Atatürk" tepkisi

Festival kapsamında önceki hafta gösterime giren Sinan Çetin'in "Çanakkale Çocukları" filmi için de özel bir gösterim yapıldı. Gösterime oyunculardan sadece Wilma Elles’in katılması dikkat çekti. Elles’in iş adamı sevgilisi Kerem Göğüş ile katıldığı gala sonrası ünlü oyuncu “Festivalden çok etkilendim. İlk kez buradayım. İnsanların yoğun katılımı ile heyecanım arttı” dedi. Tuba Benian tasarımı elbisesiyle kırmızı halıda boy gösteren Elles, filmde canlandırdığı hemşire rolünden etkilendiğini de belirterek “Savaşmaya hiç gerek yok, Allah ne gerekiyorsa onu yapar. Hayatı O veriyor ve alıyor” diye konuştu. Filmden çıkan birçok Antalyalı ise öfkeliydi. Bir izleyici "Çanakkale Savaşı'nı Atatürk yaptı ama ondan bir kelime dahi söz edilmedi" diye bağırarak Sinan Çetin'i protesto etti.