Cadde 'Sistemi temizlemeliyiz'

'Sistemi temizlemeliyiz'

28.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li sanatçı Lady Gaga, kadınlara yönelik taciz konusuyla ilgili, “Bizim bu sistemlere meydan okumamız ve onları temizlememiz ya da hepsini yıkıp yeniden inşa etmemiz gerekiyor” dedi.

Sistemi temizlemeliyiz

Lady Gaga, Deadline dergisine konuştu. Vizyonda olan ‘Gucci Ailesi’ (House of Gucci) filminde eşini öldüren Patrizia Reggiani’yi canlandıran oyuncu, “Sanatın uçlarında bir hayat yaşıyorum . Kendinizi sanatınıza kurban ettiğinizde gerçek değişimi elde edip, kendiniz hakkında acı verici noktalara dokunabiliyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

19 yaşında uğradığı tecavüzü anlatmasıyla gündeme gelen şarkıcı, “Bu travmayı paylaşmaya nasıl karar verdiniz?” sorusuna, “O dönem benim için bir iyileşme süreciydi. Sürekli göz önündeydim. Bunu paylaşmadığım sürece büyük bir yalanla yaşadığımı hissediyordum. Böylece sevenlerim benim insani tarafımı gördü. Daha rahat hissettim” cevabını verdi.

Gaga, ilginç bir açıklama daha ekledi: “Aslında ‘cinsel taciz’ tabirinde ‘cinsel’ kelimesini kullanmamalı ve bu duruma direkt ‘taciz’ demeliyiz. Bu sözcüğe yer verdiğimizde bir şeyler kualağa seksi veya cinsellikle ilgili gibi geliyor ve yanlış algılanabiliyor. Taciz tacizdir. Kadınlar genç yaşlardan itibaren bunu her an yaşıyor ve kendilerini korumayı öğreniyorlar. Lütfen herkes sağlıklı bir çevrede yaşayıp yaşamadığını sorgulasın. Bizim bu sistemlere meydan okumamız ve onları temizlememiz ya da hepsini yıkıp yeniden inşa etmemiz gerekiyor.”