Cadde SİYAD da ‘en iyisi’ ‘Tepenin Ardı’ dedi

SİYAD da ‘en iyisi’ ‘Tepenin Ardı’ dedi

22.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

SİYAD ödülleri 45’inci kez sahiplerini buldu. Geceye Zeki Demirkubuz’un filmi ‘Yeraltı’ 5 ödülle damgasını vurdu. Emin Alper’in bol ödüllü filmi ‘Tepenin Ardı’ ise En İyi Film ile toplam 3 ödül aldı

SİYAD da ‘en iyisi’ ‘Tepenin Ardı’ dedi

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) dün gece 45. kez dağıttığı Türk Sineması Ödülleri’nde Emin Alper’in pek çok ulusal ve uluslararası ödül sahibi ilk filmi “Tepenin Ardı”, En İyi Film’in de dahil olduğu üç ödül alarak öne çıkan iki yapımdan biri oldu. Emin Alper konuşmasında, “Burada olması gereken yapımcımız Seyfi Teoman’ın eksikliğini çok derinden hissediyoruz. Bütün ödüller gibi bunu da Seyfi Teoman’a armağan ediyoruz” dedi.
Dikkat çeken diğer film, Zeki Demirkubuz imzalı ‘Yeraltı’, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün de aralarında olduğu beş ödül aldı. 11 dalda aday olan Yeşim Ustaoğlu imzalı “Araf” ise başrolündeki Neslihan Atagül’e En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki törenin sunuculuğunu Ceyda Düvenci üstlendi.
Gece, SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Tunca Arslan’ın konuşmasıyla başladı. Arslan, konuşmasında geçen yıl aramızdan ayrılan usta sinema yazarı, tarihçisi, SİYAD Onursal üyesi Rekin Teksoy’u ve son günlerde hayatını kaybeden Burhan Doğançay, Mehmet Ali Birand ve Toktamış Ateş’i andı.
En İyi Belgesel Ödülü “Ben Uçtum Sen Kaldın”la alan Mizgin Müjde Arslan, “Sevgiden, barıştan bahseden filmler yapmak gerekiyor. Ödülümü bu savaşta en çok acı çeken asker ve gerilla ailelerine adamak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SİYAD da ‘en iyisi’ ‘Tepenin Ardı’ dedi