Cadde SiZi KOLAYCA AVUCUNUN iÇiNE ALIYOR

SiZi KOLAYCA AVUCUNUN iÇiNE ALIYOR

17.07.2012 - 19:54 | Son Güncellenme:

Conrad Otel’in doğru bir hamleyle lobinin hemen üzerindeki terasa konumlandırdığı Meze Grill...

SiZi KOLAYCA AVUCUNUN iÇiNE ALIYOR

sofistike ama kasmayan havasıyla sizi hemen avucunuzun içine alıyor.

Haberin Devamı

Klasik meyhane mezelerinin yanında, farklı ara sıcaklar ve lezzetli etler Tarihi Yarımada manzarasıyla birleşince, tadına doyulmaz bir yemek zevki yaşıyorsunuz

Fonda ‘Bak Bir Varmış Bir Yokmuş’ serisinin insanı geçmişe götüren ezgileri, karşıda eşsiz Tarihi Yarımada manzarası, işinin ehli garsonlar, hoşsohbet yöneticiler, lezzetli yemekler... İnsan daha ne ister ki şu hayatta? Conrad İstanbul’un şehrimize kazandırdığı Meze Grill’de güneşi batırdık geçen perşembe akşamı. Yapış yapış sıcak, insanın böyle bir havada mecali olmuyor ama neyse ki güneşin batışıyla birlikte yüzümüzü yalayan Boğaz esintisi imdadımıza yetişiyor. Rüzgarla birlikte keyfim de yerine geliyor.

Önce mezeleriyle değerlendirilmeli

Yekten söyleyeyim, burası şehrin ortasında bir vaha gibi. Hem ambiyansıyla hem de farklı lezzetleriyle sizi kolayca avucunun içine almayı başarıyor. Yıllardır atıl duran lobi üzerindeki boş alanı restorana çevirmeye karar vermişler. İsabet olmuş. Meze Grill böyle doğmuş. Adı üzerinde burası önce mezeleriyle değerlendirilmeli. Yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, patlıcan salatası aklımda yer etti. Bunlar dışında favası, fasulye pilakisi, haydarisi, zeytinyağlı fasülyesi, acılı ezmesi, ahtapot salatası da başarılı.

Ara sıcaklar da utandırmıyor. Mini paçanga böreği, iyi marine edildikten sonra ızgara edilmiş kalamar halkaları ve içli köfteleri lezzetli. Yaz salatası ismini verdikleri ızgara hellimli, incirli, kavunlu tabaklarınıysa çok beğenmedim. Tatlar arasındaki geçişler yorucu. En azından benim damak tadıma pek uygun değil.

Haberin Devamı

Kuzu pirzolaları enfes
Servis takımlarından karafakilere, kar beyazı keten masa örtülerinden masadaki fenerlere her şey birinci sınıf. 5 yıldızlı otellerin şaşaasından hoşlanmayan benim gibiler için rahatsızlık vermiyor yine de bu lüks. Lafı uzattık, ana yemeklere geçelim.

Etleri Trakya’dan tedarik ediyorlarmış, özellikle sorup öğrendim. Patlıcanlı kebaptan köfteye, Urfa’dan tavuk ızgaraya et çeşitleri zengin. Ama bana göre Kıvırcık kuzudan pirzola başrolde. Kömür ızgarasında yavaş yavaş demlenmiş, suyu içinde kalmış. Ağızda dağılıyor, dağılırken de lezzet patlamaları yaratıyor damakta. Bir de ızgara deniz levreği tattık o gece. O da başarılıydı ama bu konuda tek eleştirim, mönüdeki deniz ürünlerinin azlığı olacak.

Daha çok deniz ürünü olmalı
Jumbo karides ızgara, levrek, ahtapot salatası ve kalamardan başka deniz ürünü sunmuyorlar. Bence sadece iyi bir zeytinyağı, tuz ve kekikle marine ettikten sonra ızgaraya atacakları bir ahtapot bacağı, yine tereyağında karides, tarama, lakerda, mevsime özgü asma yaprağında sardalya ızgara çok yakışırdı buraya. Benden söylemesi.
Yemeği tatlıyla çay-kahve eşliğinde bitirmek adettendir. Ben sadece çay içmeyi tercih ettim ama mönüye de göz ucuyla baktım tabii. Kaymaklı kabak tatlısı, Maraş dondurmasıyla servis edilen künefe, sorbeler ve dondurma çeşitleri kışkırtıcı görünüyordu. Tadarsanız bana sonucu bildirin.

Meze Grill’in müşterileri genelde yabancı. Otel müşterileri ağırlıkta şimdilik ama ben kısa sürede kabuğunu kırıp daha geniş kitlelere ulaşabileceğinden eminim bu lokantanın. İzliyor olacağım.

Haberin Devamı

SiZi KOLAYCA AVUCUNUN iÇiNE ALIYOR

Haberin Devamı

Şef, Adalı

Büyükadalı Rum başaşçıları Alexis Atlamazoğlu’yla o akşam tanışamadık ama her şeye elinin değdiği belli. Yokluğunu hissetmedik, bu memleketin renklerinden biri olduğu için teşekkürler.

Fiyat-kalite dengesi iyi

Meze Grill, 5 yıldızlı otel lokantası ama buna rağmen fiyatları çok uçuk kaçık değil. Soğuk tabaklar 12-14 TL arasında. En pahalı meze tabağı, ederi 16 TL olan ahtapot salatası. Ara sıcaklar 15, salatalarsa 22 TL’den başlıyor. En pahalısı ızgara kalamar halkaları, ederi 21 TL. Gelelim kebaplar, etler ve balığa: Izgara tavuk şiş 29 TL, kuzu pirzola 38, dana fileto 41, deniz levreği 39, ızgara jumbo karides, 43 TL. Türk tatlı tabağı olarak servis ettikleri karışık tatlılarının fiyatı da 19 TL. Sadece içki-lerin bir parça pahalı olduğunu söylemeliyim.


Not: Meze Grill, pazarları kapalı, hatırlatalım.

www.conradistanbul.com.tr / Tel: 0 212 310 25 25