Cadde Sabancı çiftinin sağlık durumu ile ilgili açıklama! İş dünyası hastaneye akın etti

Sabancı çiftinin sağlık durumu ile ilgili açıklama! İş dünyası hastaneye akın etti

27.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan'da deniz kazası geçiren Sabancı çiftinin sağlık durumunun iyiye gittiği ve titizlikle takip edildiği açıklandı. Yoğun bakım ünitesinde tedavileri devam eden Ali Sabancı ile Vuslat Doğan Sabancı için iş dünyası hastaneye koştu.

Sabancı çiftinin sağlık durumu ile ilgili açıklama İş dünyası hastaneye akın etti

ATILAY KANDEMİR l SEÇKİN ŞENVARDAR l DHA - Ailece çıktıkları tekne tatilinde Yunanistan’ın Leros adası yakınlarında deniz kazası geçirerek ambulans uçakla İstanbul’a getirilen iş insanı Ali Sabancı ile eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tedavisi hastanede devam ediyor. Evlilik yıl dönümlerini kutlamak için bulundukları tekneden ayrıldıkları zodyak botun Leros adası yakınlarında kayalıklara çarpması ile yaralanan ve tedavileri Amerikan Hastanesi’nde süren çiftin yaşadığı olay iş dünyasını sarstı. Sağlık durumları ciddiyetini koruyan ancak iyiye gittikleri öğrenilen Ali Sabancı ile Vuslat Doğan Sabancı’ya geçmiş olsun dileğinde bulunmak isteyenlerle hastane doldu taştı.

Haberin Devamı

Sabancı çiftinin sağlık durumu ile ilgili açıklama İş dünyası hastaneye akın etti

Aile adına Hayırlı Sabancı, Emine-Erhan Kamışlı ve Sema Doğan, ziyaretçileri kabul etti. Hastaneye gelenler arasında Ömer Sabancı, Hacı Sabancı, Fethi Kamışlı, Arzuhan Doğan-Mehmet Ali Yalçındağ, Erden Timur ve Mustafa Sarıgül de yer aldı.

Çiftin tedavilerinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği; dalağı alınıp, aort damarına stent takılan Ali Sabancı’nın hâlâ uyutulduğu ancak sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Esas Holding’den yapılan yazılı açıklamada da ailenin sağlık durumlarının iyiye gittiği ifade edildi. 

Sabancı çiftinin sağlık durumu ile ilgili açıklama İş dünyası hastaneye akın etti

‘TALİHSİZLİK!’ 

Mustafa Sarıgül, kazanın meydana geldiği bölgeyi iyi bildiğini ve ailenin başına gelenin milyonda bir olabilecek talihsizlik olarak değerlendirdi. Sarıgül, “Türkiye’mizin yetiştirdiği çok değerli iki iş insanı, herkesin kalbi burada... İnşallah bir an önce sağlığına kavuşurlar... Binlerce insan, müesseselerinde ekmek yiyor. Dualarımız Sabancı Ailesi için... Hastane yetkilileri ve hocalarımız, ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyor. İnşallah bir an önce iyileşip, çocuklarıyla beraber olurlar ve işlerinin başına geçerler” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Sabancı çiftinin sağlık durumu ile ilgili açıklama İş dünyası hastaneye akın etti

‘DURUMLARI İYİ’ 

Hastaneye dün akşam saatlerinde İstanbul Valisi Davut Gül gitti. Yetkililerden bilgi alan Vali Gül, “Geçmiş olsun için uğradık. Sağlık durumlarıyla ilgili aile mutlaka açıklama yapıyordur. Bildiğimiz, gördüğümüz kadarıyla iyi. Bizim açıklama yapmamız uygun olmaz. Biz insani olarak uğradık” diye konuştu. 

Sabancı çiftinin sağlık durumu ile ilgili açıklama İş dünyası hastaneye akın etti

Güler Sabancı, gazetecilerin ailenin sağlık durumlarını sorması üzerine, “Çok şükür” karşılığını verdi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Sabancı çiftinin sağlık durumunun iyiye gittiği ve titizlikle takip edildiği açıklandı. Esas Holding'ten yapılan açıklamada, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tüm operasyonları başarıyla sonuçlanmış olup, sağlık durumları daha da iyiye gitmektedir ve titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunar, geçmiş olsun dilekleri için teşekkürlerimizi iletiriz" ifadeleri yer aldı.