Cadde Tatlıses’e sanal kumar suçlaması

Tatlıses’e sanal kumar suçlaması

07.12.2010 - 00:07 | Son Güncellenme:

İsrail’de merkezi bulunan bir sisteme ana sunucuyla (server) bağlanarak Beşiktaş ve Şişli’de kurdukları 5 ayrı kumarhanede, internet üzerinden kumar oynattıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Şebekenin elebaşısının “Avi” lakaplı İsrail vatandaşı Avraham T., olduğu ileri sürüldü.

Tatlıses’e sanal kumar suçlaması

Polis, uluslararası bir kumar şebekesinin Şişli ve Beşiktaş’ta internet üzerinden kumar oynattığı ihbarı üzerine takibe başladı. Merkezi İsrail’de bulunan bir sisteme İstanbul’da bir ana serverden bağlantı yapıldığı belirlendi ve şebeke elemanlarının kimlikleriyle çalışma yöntemi ortaya çıkarıldı.
Her kumarhanede bulunan 20 bilgisayar ana server aracılığıyla İsrail’deki merkezi sisteme bağlanıyor, harddiskleri çıkarılan bilgisayarlara içerisinde oyun bulunan hafıza kartı takılıyordu.

Yemin ettirmiş
Müşteriler nakit para vererek bilgisayarlarda internet aracalığıyla İsrail üzerinden kumar oynuyordu. 3 Aralık 2010’da Şişli ve Beşiktaş’taki 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında Avraham T. ile 6 adamı gözaltına alındı.
Avraham T.’nin adamlarına bağlılık yemini, oyun sistemini yükleyerek kurduğu kumarhanenin işletmecilerine de “Bu sistemle kumar oynamayacağım” diyerek yemin ettirdiği öğrenildi.
Yetkililer, kumarhanelerdeki ajandalara bakıldığında kumardan aylık 50 milyon TL gelir elde edildiğinin anlaşıldığını belirtti. Paraların İsrail’de bulunan “Elfi” isimli bir kişinin hesabına yatırıldığı bildirildi. Avraham T.’nin de gelirden yüzde 25 pay aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Tatlıses’in ifadesi alındı

“Avi” lakaplı İsrail vatandaşı Avraham T.’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kumarhanesi bulunduğu belirtilen türkücü İbrahim Tatlıses’e de benzeri sistemi kurduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında, türkücü İbrahim Tatlıses’in ifadesine başvurulduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, Şişli Adliyesi’ne giden türkücü Tatlıses, operasyonla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.