Cadde ‘Tesadüf ve şansla modelliğe başladım’

‘Tesadüf ve şansla modelliğe başladım’

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hukuk okumayı planlarken, bir anda farklı bir kariyer izleyen Melissa Gateau, “Modelliğe tesadüf ve şansla ufak bir ajansta adım attım, sonrası hızlı gelişti” dedi.

‘Tesadüf ve şansla modelliğe başladım’

Moda dünyasında tarzı ve duruşuyla fark yaratan Fransız model Melissa Gateau, Harper’s Bazaar dergisinin Türkiye sayısına kapak oldu. Model, kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını ve sıradan bir gününde neler yaptığını anlattı.

Haberin Devamı

- Son dönemde bize Fransız kadınları gibi yemeyi, giyinmeyi, yaşamayı öğütleyen yazılar ve kitaplar çok popüler. Kadınların, özellikle de moda dünyasının Fransız kadınlarına olan bu tutkusunun sebebi nedir sizce?

Ben Fransız kadınının çok zarif, eğitimli, görgülü olduğunu ve bundan kaynaklanan bir çekiciliği bulunduğunu düşünüyorum. Çekicilik, güzellik gibi zamanla uçup gitmiyor. Gençlik ve güzelliğin takıntı boyutunda olduğu günümüzde, moda işte bu çekiciliğin anahtarını vermeye çalışıyor. Bizler, basit ama şık, iyi malzemeden üretilmiş, düzgün kesimlere sahip giysileri tercih ediyoruz. Ve elbette, romantizme sahip olmayan bir Fransız da düşünülemez.

- Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Günlük giyimim oldukça klasik ama mutlaka görünümüme karakter katacak orijinal bir dokunuş yaparım. Taze ve rafine markaları seviyorum. Zarafetin, açıkça göstermektense, ima etmek olduğuna inanıyorum.

Haberin Devamı

- Modelliğe nasıl başladınız?

Tesadüfler ve şansla... Hukuk okumayı planlarken hayatım birden bire bambaşka ve çok güzel bir yere doğru saptı. Bordeaux yakınlarında küçük, tipik bir Fransız şehrinden geliyorum. Modelliğe ilk kez yerel, ufak bir ajansta adım attım sonrası hızlı gelişti ve sırasıyla Paris, Milano, Miami ve New York’taki ajanslarla çalışmaya başladım. İşimi çok seviyorum, bugün olduğum yere gelmemi sağlayan pek çok yetenekli ve yardımsever kişiyle tanışma fırsatım oldu.

- İş için sürekli seyahat ediyorsunuz, bu sizin için mesleğin bir artısı mı, eksisi mi?

Seyahat etmeye bayılıyorum, zaten modelliğe başlamama sebeplerimden biri de bu. Gittiğim yerleri gezme, farklı kültürleri tanıma ve harika insanlarla tanışma şansım oluyor. Örneğin, İstanbul… Pek çok kültürün kesişim noktasında olan çok kuvvetli bir tarihe sahip, misafirperverlik ve cömertlik hissiyle dolu bir şehir. Orada yaşamak güzel olmalı diye düşünüyorum.

- Önünüzdeki projeleriniz neler?

Öncelikle modellik kariyerimi gittiği yere kadar sürdürmeyi hedefliyorum. Naturopati (doğa tedavisi) diplomamı almayı ve bu konudaki tecrübemi kullanarak ihtiyacı olan kişilere yardım edebilmeyi istiyorum.

Haberin Devamı

‘Tatlıyı seviyorum’

- Sıradan bir gününüz nasıl geçiyor?


Güne koca bir fincan badem sütlü matcha çayıyla başlıyorum. Cildimi iyice nemlendirip güneş koruyucu sürerek, gün boyu sürecek çekimlere hazırlanıyorum. Dışarıdaysam genelde öğle yemeğimi sağlıklı ve lezzetli yiyecekler yapan bir Paris restoranında yiyorum. Günüm çoğunlukla kardiyo ağırlıklı egzersizle sona eriyor. Ve tabii haftada en az dört saat spor şart.

- Tatlıyla aranız nasıl?

Tatlıyı seviyorum. Haftada birkaç kez kendime izin veriyorum. Pastalarımı Paleo diyeti prensiplerine göre kendim yapıyorum, böylece glisemik olarak bana fazla bir etkisi olmuyor ve biraz fazla kaçırırsam suçluluk hissetmiyorum.

Yazarlar