Cadde Turanşah tarihte kimdir, nasıl öldü? Ogün Kaptanoğlu kaç yaşında, kimdir?

Turanşah tarihte kimdir, nasıl öldü? Ogün Kaptanoğlu kaç yaşında, kimdir?

10.05.2021 - 20:21 | Son Güncellenme:

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Turanşah karakteri dikkat çekiyor. Turanşah'ı ise Ogün Kaptanoğlu canlandırıyor. Salaheddin Eyyubi'nin abisi olarak ekrana gelen Turanşah'ı kim öldürdü, nasıl öldü gibi sorular da aramalara konu oldu. Peki, Ogün Kaptanoğlu nereli, dizileri neler?

Turanşah tarihte kimdir, nasıl öldü Ogün Kaptanoğlu kaç yaşında, kimdir

Ogün Kaptanoğlu, TRT1'in sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Turanşah adlı karaktere can veriyor. Dizi izleyicileri ise Turanşah tarihte kimdir sorusuna yanıt arıyor. Turanşah'ı oynayan Ogün Kaptanoğlu hakkında detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

TURANŞAH KİMDİR?

Turanşah, Kirman Selçuklu Meliki Kavurd Bey’in oğludur. Tam adı Melikü'l-Muazzam Şemsüddevle Fahreddin Turanşah’dır. Salaheddin Eyyubi'nin abisidir. Onun tarafından Yemen'i almakla görevlendirilmiştir. 1174'te Zebid ve Aden'i, ertesi yıl da San'a'yı ele geçirmiş, kısa bir süre sonra Yemen Emirliği yanında Suriye valiliğine atanmıştır. Turanşah'ın Yemen'de kurduğu Eyyubi hanedanı, Resulilerin bölgeye egemen olduğu 1229'a değin varlığını sürdürmüştür. Kardeşi Sultanşah'ın ölümünden sonra tahta çıkmıştır. Görev süresi boyunca, Selçuklu ilişkileri yeniden kötüleşmiş, Terken Hatun kendileri ile savaş durumuna geçmiştir.

TURANŞAH NASIL ÖLDÜ?

1097'de Fars Vilayeti Terken Hatun ile yaptıkları savaşı kazanmış olsa da savaşta aldığı yaralar nedeniyle kısa bir süre sonra vefat etmiştir.

Haberin Devamı

OGÜN KAPTANOĞLU KİMDİR?

Kaptanoğlu, 29 Aralık 1977 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. 1989 yılında Hülya Avşar ve Hakan Ural'ın başrollerini oynadığı Fotoğraflar adlı sinema filminde "Ahmet" rolünü canlandırdı. Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, Hababam Sınıfı 3,5 filmlerinde yer aldı. Parmaklıklar Ardında dizisinde Cengiz rolünü oynamıştır. 4 sezon boyunca Karagül dizisinde "Yüzbaşı Oğuz Kılıçoğlu" karakterini canlandırmıştır. Son olarak yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı isimli sinema filminde rol almıştır.