Cadde Turgut Alp kimdir, nasıl öldü? Turgut Alp eşi kim, kaç yaşında ve neden öldü?

Turgut Alp kimdir, nasıl öldü? Turgut Alp eşi kim, kaç yaşında ve neden öldü?

26.01.2022 - 19:08 | Son Güncellenme:

Turgut Bey tarihte kimdir? Ertuğrul Gazi ve Osman Bey'in yakın arkadaşı olarak bilinen Turgut Alp, Kuruluş Osman dizisinde oyuncu Rüzgar Aksoy tarafından canlandırılıyor. Peki, Kuruluş'un Turgut Bey'i Rüzgar Aksoy kimdir, kaç yaşında?

Turgut Alp kimdir, nasıl öldü Turgut Alp eşi kim, kaç yaşında ve neden öldü

Kuruluş Osman dizisi ile gündeme gelen Turgut Alp, Kayı Boyu'nun son dönemlerinde ve Osmanlı'nın ilk dönemlerinde yaşadığı öne sürülen Bey'dir. Dizide ise başarılı oyuncu Rüzgar Aksoy Turgut Alp karakterine hayat veriyor. İşte, Turgut Bey'in hayatı...

Haberin Devamı

TURGUT BEY TARİHTE KİMDİR?

Turgut Alp, Kayı Boyu'nun son dönemlerinde ve Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde yaşadığı rivayet edilen Bey'dir. Ayrıca Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin de yakın arkadaşı olarak da bilinir. Ertuğrul Gazi'ye, Osman Gazi'ye ve Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi'ye hizmet etti. İnegöl'ü ele geçirdi. Bursa'nın Fethi'nde ise (1326) Orhan Gazi ile beraberdi.

Öldüğü yaşı kesin olarak bilinmese de yaşının 100'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Mezarı Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Turgutalp (Genci) Köyü mezarlığında bulunur. Söğüt'te bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'ndeki mezarı ise onursaldır.

RÜZGAR AKSOY KİMDİR?

Aksoy, 5 Ocak 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Haliç Üniversite Konservatuvar Bölümü mezunu olan Aksoy ilk oyunculuk deneyimini 2010 yılında Adanalı dizisinde gerçekleştirdi. Oyunculuk kariyerine Serçe, Türkan, Annem Uyurken , Ah Neriman, Kara Sevda, Yüz Yüze dizileri ile devam eden Rüzgar Aksoy, aynı zamanda seslendirme sanatçısı olarak da çeşitli çalışmalarda yer alıyor.