Cadde ‘Türkiye’de çalışmak isterim’

‘Türkiye’de çalışmak isterim’

10.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Geçmişteki Sır’ filminde Serkan Şenalp’le başrolleri paylaşan Natasa Petrovic, “Türkler çok sıcakkanlı, burada çalışmayı isterim” dedi

‘Türkiye’de çalışmak isterim’

ABD, İrlanda ve Almanya’da çok sayıda festivalden ödül alan Natasa Petrovic, Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşın günümüze etkisini anlatan ‘Geçmişteki Sır’ filminde Hana karakterini canlandırdı. Genç oyuncuyla yeni projesini konuştuk.

Haberin Devamı

Hana nasıl bir karakter?

Çok duygusal biri. Ali’yle (Serkan Şenalp) aynı kaderi paylaşıyor. Ali’nin yıllar önce kaybolan ailesini bulması için geldiği Bosna’da, ona yardımcı oluyor. Sonuçta ortada bir aile söz konusu olduğundan Hana da yardımını Ali’den esirgemiyor.

Film teklifi nasıl yapıldı?

Yönetmenimiz Raşit Görgülü, Makedonya’daki ajansımla iletişime geçmiş. Daha sonra deneme çekimi istediler. Gönderdiğimiz videodan sonra teklif geldi.

Bu projede sizi çeken ne oldu?

İlk öncelikle, filmin çekildiği Bosna Hersek’i çok seviyorum. Savaşları anlatan filmler zengin ve duygusaldır. Böyle projelerde yer almak oyuncuları geliştirir. Karakter de ilgimi çekince yer almak istedim.

Yurt dışında birçok projede yer aldınız. Türkiye’deki ekiplerle diğerlerinin arasında ne gibi farklar var?

Haberin Devamı

Her proje birbirinden farklıdır. 13 gün sette kaldım. Diğer projelere göre en az sette kaldığım yapımdı ama arkadaşlık anlamında daha iyi bağlar kurduk. Türk insanı çok sıcakkanlı, filmden sonrasında da ekiple aramızda iyi dostluk olacak.

Sahnelerde duygusal yönden neler yaşadınız?

İlk önce canlandıracağım karakterlerle aramda bağlantı kuruyorum. Oynayacağım kişilerden yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Haliyle etkilendiğim oluyor.

Türk oyuncuları nasıl değerlendirirsiniz?

Türkiye’de sürekli dizi ve filmler çekildiği için setlerde inanılmaz hazır oluyorlar. Kamerayla çok güzel iletişim kuruyorlar. Sahnedeki duygularını çok hızlı şekilde değiştirebiliyorlar.

Orta Doğu’da savaşlar var. Oyuncu olarak neler düşünüyorsunuz?

Kimse savaş istemez. Hepimizin dostluk içinde ve savaşsız bir dünyada yaşama isteği var. Güzel bir dünyaya ihtiyaç duyuyoruz. Birgün öyle bir şey olacak ki herkes birbirini sevmeye başlayacak ve savaşlar bitecek diye inanıyorum.

Buradaki diziler 140 dakika boyunca ekranda oluyor. Teklif gelirse düşünür müsünüz?

Şimdiye kadar dizide oynamadım. Böyle bir tempoya hazır olacaksam, oyunculuk için büyük bir avantaj olur. Kendimi sürekli hazır tutmuş olurum. Türkiye’de çalışmak isterim.

‘Türk kadınları çok güzel’

Haberin Devamı

İstanbul’a ilk kez geldiniz. Beğendiniz mi?

Ruhunu çok sevdim. Atmosferi çok harika bir şehir. Küçük sokakları ilgimi çekti. Yeniden
gelmek isterim.

Türk kadınlarını nasıl buldunuz?

Bizde, ‘En güzel kadınlar Türkiye’de’ diye bir laf vardır. İlk defa geldim ve gözlemlediğim kadarıyla bu söz gerçekten doğru. Türk kadınları çok güzel.

Genç yaşta birçok ödülünüz var. Nasıl bir his?

Ayrı bir motivasyon veriyor.

nKendinizi güzel buluyor musunuz?

Bazen güzel hissediyorum. Aslında bu kalktığımız güne bağlı. O gün nasıl uyanıyorsam, aynı ruh haliyle devam
ediyorum.

İstanbul’dan Makedonya’ya ne götüreceksiniz?

Çok güzel ayakkabılar var. Kesinlikle almadan gitmeyeceğim. Bir de ailem ve arkadaşlarıma baklava götüreceğim.