Cadde TURKUAZOO ENGELLİLERİ UNUTMADI

TURKUAZOO ENGELLİLERİ UNUTMADI

09.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yazarımız Sabanur Kıraç, 7 Nisan’da yazdığı 'Çocuklar İçin İstanbul' köşesinde Turkuazoo’yu engelliler açısından değerlendirmişti. Dev akvaryumun yetkililerinden cevap geldi

TURKUAZOO ENGELLİLERİ UNUTMADI

“Türkiye’nin ilk ve tek dev akvaryumu Turkuazoo, ailece eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere, sualtı dünyasına dair unutulmaz bir deneyim sunarken engelli vatandaşlarımızı göz ardı etmemiştir.
Turkuazoo’nun girişinde bulunan asansör ile öncelikle Yağmur Ormanı olarak adlandırdığımız bölgemize inilmektedir. Söz konusu alan, düz bir zeminden oluşmakta ve alanın sonunda bir alt kata inmek için asansör bulunmaktadır. Bu asansör ile inildiği taktirde tuzlu su canlılarının olduğu bölge ziyaretçilerimizi karşılamaktadır. Yine bu alan da düz bir zeminden oluşmaktadır. Sn. Kıraç’ın bahsetmiş olduğu 80 metre uzunluğundaki tünelde yürüyen bir bant bulunmakta olup engelli vatandaşlarımızın rezervasyonları alındığında kendilerine geldikleri zaman yetkiliden yürüyen yolu durdurmalarını istemeleri belirtilmektedir. Tünel bölgesinden çıkışta devam ettiğiniz alanda ise bir bölümü merdiven, bir bölümü ise yine tekerlekli sandalye ile geçiş yapılabilmesi için eğimli bir yol bulunmaktadır. Tüm bunlara ilave olarak belirtmek isteriz ki, Turkuazoo’yu ziyaret eden engelli ve yaşlı ziyaretçilerimize arzu ettikleri taktirde tekerlekli sandalye de verilmektedir.”