CaddeUlusoy’a suç duyurusu

Ulusoy’a suç duyurusu

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘İçerde’ dizisiyle ekrana gelen Çağatay Ulusoy’un Instagram’daki ‘sigaralı fotoğrafları’ başına dert oldu. Prof. Dr. Orhan Kural, sanatçı hakkında suç duyurusunda bulundu

Ulusoy’a suç duyurusu

Ünlülere açtığı davalarla tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, Çağatay Ulusoy hakkında sosyal medya hesabındaki paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Ulusoy’un Instagram hesabında sigara içerken çekilen fotoğraflarıyla
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden Kural, oyuncunun gençleri sigaraya özendirdiği ve tütün ürünleriyle ilgili düzenlenen kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Orhan Kural, tütün sektörünün sigaraya özenti ve merak oluşturmak için ünlü kişileri kullandığını, filmlerdeki sahnelerle de bunun başarıldığını savundu. Türkiye’nin en çok sigara içen 10 ülke arasına sokulduğuna dikkat çeken Kural, Instagram’da 1 milyon 300 bin takipçisi bulunan Ulusoy’un fotoğraflarını paylaşmasının, sigara firmalarıyla işbirliği içinde olduğu ihtimalini ortaya çıkardığını ileri sürdü.

‘Teşvik gayesi’

Kural, “Çağatay Ulusoy’un ekte özel olarak kullandığı siyah beyaz iki sigaralı fotoğrafı 175 bin beğeni almıştır. Bu oyuncunun hayranları orta ve lise eğitimindeki kız çocuklarıdır. Beğenenlerden yüzde 5’inin sigaraya başlamasına neden olması halinde, kanına girdiği öğrenci ve genç sayısı 87 bin 500 olacaktır. Bu tür ‘sigaraya teşvik’ olan paylaşımları kaldırılmalı, kişi ise cezalandırılmalıdır” ifadelerine yer verdi.