Cadde Ünlü Hollywood görüntü yönetmeni John Bailey hayatını kaybetti

Ünlü Hollywood görüntü yönetmeni John Bailey hayatını kaybetti

13.11.2023 - 16:36 | Son Güncellenme:

Hollywood'un ünlü görüntü yönetmeni ve Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin eski başkanı John Bailey, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü Hollywood görüntü yönetmeni John Bailey hayatını kaybetti

'As Good as It Gets', 'The Big Chill' ve 'The Accidental Tourist' gibi filmlerde başarısını gösteren John Bailey, hayatını kaybetti.
John Bailey'in ölümü Akademi tarafından duyurulmasının ardından, John Bailey'in eşi Carol Littleton "En yakın arkadaşım ve kocam John Bailey'nin bu sabah erken saatlerde uykusunda huzur içinde vefat ettiğini derin bir üzüntüyle sizlerle paylaşıyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"John'un hastalığı sırasında, 60 yıl önce nasıl tanıştığımızı ve o yılın 51 yılında evli olduğumuzu hatırladık" diye devam etti. "Filmde harika bir macera dolu hayat paylaştık ve bu yolda pek çok uzun süreli dostluklar kurduk. John sonsuza kadar kalbimde yaşayacak" Ölümünün nedeni açıklanmadı.

Yaklaşık 50 yıllık kariyeri boyunca birçok işe imza atan Bailey, As Good as It Gets, Sıradan İnsanlar , The Big Chill , The Accidental Tourist , Groundhog Day , In the Line of Fire ve How to Lose a Guy in 10'da dahil olmak üzere 80'den fazla filmde çalıştı.