Cadde Ünlü isimlerden '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' paylaşımları

Ünlü isimlerden '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' paylaşımları

08.03.2022 - 11:55 | Son Güncellenme:

Sanat dünyasının önemli isimleri '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladı. Her gün başka bir kadına şiddet ve kadın cinayeti haberlerinin gündeme geldiği günlerde duygularını paylaşan ünlü isimlerin ortak dileği, şiddet ve cinayetlerin son bulduğu eşit bir dünya oldu.

Ünlü isimlerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımları

Bugün, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'... Ünlüler, sosyal medya hesaplarından 8 Mart paylaşımları yaparak kadınların gününü kutladı, toplumda kadınlara yönelik var olan ayrımcılığa, şiddete ve baskıya vurgu yaptı. İşte ünlülerin 'Kadınlar Günü' mesajları...

Haberin Devamı

DOĞA RUTKAY
"Kadınlar! Her birinize hayranım! Güç, emek, öfke, şefkat, sevgi, sabır, minnet, özveri, anlayış, merhamet, empati, onur, gurur, akıl, fikir ne ararsan var! Kadın varsa hayat var! Her birinize hayranım."

Ünlü isimlerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımları

GÜLSE BİRSEL
"Dünya insanlarının hakkı yenen, ayırımcılığa uğrayan, ezilen, önyargıyla bakılan, küçük görülen, özgürlüğü kısıtlanan en büyük topluluğu, en kalabalık unsuru: Kadınlar! Ama değişecek bu işler. Henüz 100 yıldan az zaman önce seçme ve seçilme, hatta erkeklerle denk eğitim alma hakkı verilmeye başlanmış bir cinsin bu kadar kısa zamanda geldiği yeri düşünürsek… Galiba bu hıza bakılınca endişelenmesi gereken erkekler mi acaba?"

FAZIL SAY
"8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Tüm kadınlarımıza, içtenlikle, sevgiyle, saygıyla."

Haberin Devamı

AKASYA ASİLTÜRKMEN
"Eğer bir engelle karşılaşıyorsan canım kız kardeşim, kaldırmaya kendi kafandan başla. Öğrenilmiş çaresizliği gör, değiştir, dönüştür. Sonra eloğlunun dedikleri sana vız gelecek tırıs gidecek. Fiziksel durumun, sosyal şartlar, yaş engel olamaz hiçbir şeye. Anadolu’nun toprağı sensin. Mezopotamya’yı suladı senin memelerin. Bir köşede kalacak değilsin. Çıkacaksın ortaya ve seni sindirmeye, görmezden gelmeye çalışanlara inat diyeceksin ki; yok öyle yağma, kadınlar hayatın her alanında!"

Ünlü isimlerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımları

KALBEN
"Bu çantam da, özgürlükten, eşitlikten ve adaletten bahseden ağzım da hiç kapanmazlar. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri, Mor Çatı Vakfı, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve daha nice sivil toplum kuruluşuyla paylaştığım dayanışma, katıldığım mitinglerde sarıldığım insan yüzlerinden aldığım cesaret, birbirimize renklerin/dillerin/kimliklerin/inanç sistemlerinin ve biyolojik cinsiyetlerin ötesinde bakmayı öğrenmemiz... Gururla kadınım diyebilmeye başlamam, vücudumu, zihnimi ve ruhumu kontrol eden baskıcı erk kurumsal araçların etkilerini hafifletmeyi öğrenmem... Bağırmayı öğrenmem... Elimi havaya kaldırmayı öğrenmem... Hayır, söylemiyorum! demeyi öğrenmem... Beni hor gören, maddi manevi kaynaklarımı tüketen, bana vuran birini hayatımdan çıkaracak görüş mesafesini kazanmam... Sonra her tür manipülasyonu şiir okur gibi okumayı öğrenmem... Hala tuzaklara düşsem de eskisi kadar derin kuyulara düşmemem... Kendimi sevmem, kıskanmadan ve yargılamadan dost tutmayı öğrenmem... Ben kadınlıktan, emeğimden, bizim ortak çabamızdan ve kanun yapıcıların karşısına dikilip hakkımızı, öldürülen çocuk ve kadınların hakkını arayışımızdan çok şey öğreniyorum. İyi ki kadın oluyorum beraber çünkü bu, doğmakla olmuyor. Kadınlığı öğrenmek gerek. Bu kara toprakta serpilmeyi, sesini çıkarmayı, ölümü göze almayı öğrenmek gerek. Gurur duyuyorum bizimle."

Haberin Devamı

ÖZGE ULUSOY
"Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. "

DEMET EVGAR
“Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum. Ben kadınım, gücümün farkındayım, değişiyorum ve dönüştürüyorum."

SERMİYAN MİDYAT
"Dünya emekçi, güçlü ve özgür kadınlar günü kutlu olsun. Boyun eğmeden ve biat etmeden."

Ünlü isimlerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımları