Cadde Ünlü oyuncu kanserle mücadele ediyor! 'Ölümden hiç korkmuyorum'

Ünlü oyuncu kanserle mücadele ediyor! 'Ölümden hiç korkmuyorum'

17.10.2023 - 17:04 | Son Güncellenme:

Üçüncü evre kan kanseri tedavisi gören Yeni Zelandalı oyuncu Sam Neill, sağlık durumu hakkında konuştu. Daha önce yaptığı açıklamada "Sevimli küçük torunlarım var, onların büyüdüğünü görmek istiyorum" diyen 'Jurassic Park' yıldızı, kemoterapinin işe yaramaması nedeniyle bir süredir deneysel ilaçlar kullanıyor.

Ünlü oyuncu kanserle mücadele ediyor Ölümden hiç korkmuyorum

1993 yılında vizyona giren, Steven Spielberg imzalı 'Jurassic Park' filmindeki 'Dr. Alan Grant' rolüyle üne kavuşan Sam Neill, 2001'de 'Jurassic Park III' ve 2022 yapımı 'Jurassic World Dominion' filmlerinde de aynı karakteri canlandırdı.

Haberin Devamı

Hodgkin dışı lenfomanın nadir bir türü olan anjiyoimmünoblastik T hücreli lenfoma teşhisi konulan Yeni Zelkandalı aktör, Australian Story'ye verdiği röportajda kanserle mücadelesi ve sağlık durumu hakkında konuştu.

Ünlü oyuncu kanserle mücadele ediyor Ölümden hiç korkmuyorum

"BU SÜREÇ SONSUZA DEK SÜRMEYECEK"

Gerçek adı Nigel John Dermot Neill olan 76 yaşındaki oyuncu, kemoterapi işe yaramayınca deneysel bir ilaç kullanmaya başladı. Yaklaşık bir yıldır iyileşme sürecinde olan Neill, bu sürecin sonsuza kadar sürmeyeceğini bildiğini belirtti.

"YAPMAK İSTEDİKLERİM VAR"

Bunun bende olduğunu biliyorum ama ilgilenmiyorum. Bu hastalık benim kontrolüm dışında. Eğer kontrol edemiyorsanız bu işe karışmayın! Doktorlarım günün birinde yeni ilaçların işe yaramayacağını söyledi. Ben buna hazırlıklıyım ve ölümden hiç korkmuyorum. Bu yine de rahatsız edici çünkü hâlâ yapmak istediklerim var.

Emmy ve Altın Küre Ödülüne adaylıkları bulunan dünyaca ünlü oyuncu, "Hayatıma bakmaya başladım ve çoğu şey için ne kadar minnettar olduğumu fark ettim. Bunların bir kısmını yazmamın daha iyi olacağını düşünmeye başladım çünkü ne kadar yaşamam gerektiğinden emin değilim" ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncu kanserle mücadele ediyor Ölümden hiç korkmuyorum

Haberin Devamı

ŞU AN REMİSYONDA

İşi uzmanlara bıraktığını vurgulayan Neill, gelecek yıllar boyunca remisyonda (ronik hastalığı olduğu bilinen kişilerde hastalık aktivitesinin bulunmadığı durumlar için kullanılan tıbbi bir terim)k almayı planladığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alternatif ilaçların işe yaradığını belirten oyuncu, kimsenin kendisi için endişelenmemesini istedi.

Ünlü oyuncu kanserle mücadele ediyor Ölümden hiç korkmuyorum

BOYNUNDAKİ ŞİŞMİŞ BEZELER FARK ETTİ!

Sam Neill, üçüncü evre kan kanseriyle mücadelesini, geçtiğimiz mart ayında yayınlanan ' 'Did I Ever Tell You This?' (Sana Bunu Hiç Söyledim mi?) adlı anı kitabında anlatmıştı. İlk kez Mart 2022'de Jurassic World: Dominion için basın toplantısı yaparken boynunda şişmiş bezeler fark ettiğini söyleyen aktör, bunun üzerine hastaneye gittiğinde anjiyoimmünoblastik T-hücreli lenfoma (AİTHL) teşhisi aldığını anlattı.

Ünlü oyuncu kanserle mücadele ediyor Ölümden hiç korkmuyorum

"TORUNLARIMIN BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖRMEK İSTİYORUM"

Sam Neill, daha önce yaptığı açıklamada, "Güzel teraslar inşa ettik, zeytin ağaçlarımız ve selvilerimiz var. Bunların olgunlaştığını görmek için etrafta olmak istiyorum. Sevimli küçük torunlarım var, onların büyüdüğünü görmek istiyorum. Ölmeye gelince? Daha az umursayamazdım" şeklinde konuşmuştu.