Cadde Usta yönetmenin cenazesinde gerginlik

Usta yönetmenin cenazesinde gerginlik

24.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kansere yenik düşen usta yönetmen Şahin Gök, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Usta yönetmenin cenazesinde gerginlik

61 yaşındaki Gök'ün Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine başta son filmi "Son Cellat"ta başrol oynayan Kadir İnanır olmak üzere Tarık Akan, Engin Çağlar, Selda Alkor, Serpil Çakmaklı, Oya Aydoğan, Nuri Alço, Coşkun Göğen ve Berhan Şimşek gibi aralarında Yeşilçam'ın bir dönemine damga vuran usta isimlerin de bulunduğu 200 kişi katıldı. Cenazede Gök’ün eşi Şule Gök fenalık geçirdi. Arkadaşlarının koluna girerek sakinleştirmeye çalıştığı Gök, “Ben de ölmek istiyorum. Yalnız kaldım. Şimdi Çiçek Bar’a onsuz gidemem. Ben bittim” diye bağırdı. Tarık Akan, Şule Gök’ün yanına gelerek teselli etmeye çalıştı. Bu sırada bir vatandaş Şahin Gök’ün yakasına taktığı fotoğrafını düşürdü. Akan fotoğrafı yerden aldı.

Haberin Devamı

"Teker teker gidiyoruz"

Cenazeye Akil İnsanlar Komisyonu nedeniyle polemik yaşayan Kadir İnanır ile Tarık Akan'ın gerginliği damga vurdu. Sinemanın iki efsane aktörü yan yana bile gelmedi. İnanır, Gök’ün tabutunun başından hiç ayrılmazken Akan ise İnanır ile karşılaşmamak için Teşvikiye Camisi'nin kapısının önünde beklemeyi tercih etti. Cenazede İnanır ile yeğeni Levent İnanır’ın da yan yana gelmediği görüldü. Son dönemde yer aldığı Akil İnsalar Komisyonu nedeniyle gündemden düşmeyen Kadir İnanır, “Şahin sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Teker teker gidiyoruz. Hayatın gerçeği bu… Herkes oraya gidecek. Üzüntümüz var. Hasta olduğunu duymadım. Duysam da yapacak bir şeyimiz yoktu. Bu hastalıktan kurtulmak çok zor” dedi.

Haberin Devamı

Oya Oydoğan ise, “Şahin’in vefatını twitter’dan öğrendik. Birbirimizden iyice koptuk. Kimsenin kimseden haberi yok” diyerek serzenişte bulundu. Şahin Gök’ün cenaze namazı bittikten sonra imamdan mikrofonu alan oyuncu Gani Şavata, “Şahin Gök’ü yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Sinema sizler sayesinde ayakta kalıyor” diye konuştu. Tabutu alkışlarla cenaze arabasına taşınan Şahin Gök, Feriköy Mezarlığı’na defnedildi.