Vedat Özdemiroğlu

Vedat Özdemiroğlu

vedatozdemiro@gmail.com

Tüm Yazıları

Bugün, ilkel bir hesaplaşma için mevzuat vampirleri tarafından Aslan, Gezmiş ve İnan’ın idam edilişlerinin yıldönümü. Yurtsever devrimcileri saygıyla anar, yine bugün ‘Üç Fidan’ anıtının açılışını yapacak olan Bursa Nilüfer Belediyesi’ni kutlarım.

İKİ RESİM ARASINDAKİ YEDİ FARK

6 MAYIS

1-Pijama evde giyilir... Eşofman dışarıda da giyilir...
2-Pijama genellikle çizgili ve iki renk olur... Eşofman genellikle düz tek renk olur...
3-Pijama her mevsim belirir... Eşofman yaz gelince kaybolur...
4-Pijama eski kuşakların tercihidir... Eşofman yeni kuşakların...
5-Pijama piknik giysisi... Eşofman spor giysisi...
6-Pijama daha çok erkek kıyafeti... Eşofman cinsiyet ayırmaz...dir...
7-PijamaNIN markayla ilgisi yoktur... EşofmanDA marka esastır...

YALAN AJANS
Almanya’dan teşekkür! Başbakan Merkel, yaptığı açıklamada “Alman olarak biz Hitler’i bir dışkıya benzetemezken, Türk politikacıları birbirlerini Hitler’e benzetip duruyorlar. Üzerimizden bu yükü aldığınız için teşekkür ederiz” dedi!

Haberin Devamı

KISA TÜRKİYE TARİHİ
Halkın meydanı, aynı halka 32 yıl boyunca kapalı kalır! (1 Mayıs’ta yurdumun şuurlu insanlarıyla meydanda ve Dolmabahçe’de beraberdik, azalarak bitmesin, artarak devam etsin!)

EN SON NEREDE GÖRÜLDÜ?

6 MAYIS

Kamer Genç: Ret oyunu vurgulamak için meclis koridorunda kırmızı kutu bira yudumlarken...

YORUMSUZ
“Hatıratın sahibine, Lolita’nın yazarına büyüklük affetmeğe hiç lüzum yok. Hiç şüphesiz ki o korkunç bir adam, tabir caizse ahlak cüzamının en canlı örneği. Fakat içinde yaşadığı cemiyet hakkında çok güzel düşünüşleri var. Ümitsiz bir dürüstlük onu şeytana layık günahlarından kurtaramıyor. Anormal bir adam.” (Lolita’nın 1959 tarihli basımına giriş yazısından Aydın Yayınevi)

TARİHTE O GÜN
İlk kez yeni alınmış bir nesne için “Konuşuyo!” yorumu yapıldı... (11 Aralık 1928)

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT

6 MAYIS

“Filozofun hayatı ölüm üzerine düşünmekle geçer, felsefe yapmak nasıl ölüneceğini öğrenmektir!”Çiçero
“Bir sevmek bin defa ölmek demekmiş!”
Erkin Koray

CESUR
“Dönemem artık geri
Gidemem hiç ileri
Dondum kaldım boşlukta
Silindim şu zamandan
Göremedim hiçbir şeyi
Varamadım farkına
Suçlu aradım hep boşuna
Aynada gördüm onu sonunda”
Bu sözler Deniz Arcak’ın yeni çıkan dört şarkılık ‘Cesur’ adlı çalışmasında yer alan ‘Çaldım’ isimli şarkıya ait. Sözler Deniz Arcak, müzikler Can Algeç. Özlenen sesten özenli şarkılar, tavsiye ederim.

YUSUF ÖZDEMİROĞLU
Geçen haftalarda bu köşede “Galatasaray’ın en yaşlı üyesi” diye bahsettiğim amcam Yusuf Özdemiroğlu, 28 Nisan’da aramızdan ayrıldı. Nur içinde yatsın. Geride kalanlara başsağlığı, sabır ve uzun ömürler dilerim.