Üniversite, özgürlük alanıdır. Üniversiteli genci kısıtlamak, yasaklamak, engellemek hiçbir çözüm sağlamayacağı gibi, ileride yaşanacak gerilimlerin de altyapısını hazırlar.
Elbette üniversiteli genç siyasallaşacaktır, ülkesine ve dünyasına katkı için politik görüşünü derinleştirecektir.
Elbette üniversite, aynı zamanda bir siyasal sembol alanıdır. Liseden farklıdır.
Özgürlük biraz ve bazen olamaz. Bu yüzden, türban taktıkları için eğitimleri, öğrenimleri engellenen öğrenci arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıyı içime sindiremiyorum. Öğrenciyi kıyafeti yüzünden okula sokmamak demokrasiye sığar mı? Ayrıca türbanı yüzünden üniversiteye alınmayan kız, bir çeşit çarşafa itilmiş sayılmaz mı?
Bu saçma yasağın bir an önce son bulmasını istiyorum. Üniversiteye, isteyen öğrenci parkasıyla girsin, isteyen türbanıyla, isteyen de mini eteğiyle. Çeşitlilik korkulacak değil, kıvanç duyulacak bir olgudur. Üniversiteye çok yakışır!
EN SON NEREDE GÖRÜLDÜ?
Faruk Özak: Konuşamadığı toplantıda içtiği iki damacana su yüzünden acil servise kaldırılırken...
TARİHTE O GÜN
Gözlüklü birine ilk kez ‘optik’ lakabı takıldı (21 Haziran 1964)
KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT
- “Batan gün, her sabah yeniden doğar” Catullus
- “Güneşin doğuşu, batışı farksız!” Ebru Gündeş
YORUMSUZ
“Bursaspor’un Marksist futbolcusu İvan Ergiç, Manisa’da nefis bir gol atan Bobo’ya nazire yapıp kopyasını siyah beyazlıların ağlarına bıraktı.”
(Sıddık Turgut 19 Aralık 2009 Hürriyet)
YALAN AJANS
Noel Baba tutuklandı! Ülkeye ‘geyik gribi’ soktuğu gerekçesiyle tutuklanan Noel Baba “Beni çarmıha gerdiniz” derken, geyiklere de biber gazı sıkıldığı öğrenildi.
1-Southfork Çiftliği, petrolle döner. Hanımın Çiftliği, pamukla.
2-Southfork Çiftliği’nde ‘Ceyar’ hep ‘Ceyar’ kalmıştır. Hanımın Çiftliği’nde ‘Güllü’, ‘Serap’ olmuştur.
3-Southfork Çiftliği’ini gözde içkisi viskidir. Hanımın Çiftliği’nin rakı.
4-Southfork Çiftliği’nin sahipleri politikacılarla yakın ilişki içindedir. Hanımın Çiftliği’nin sahibi bizzat politikacıdır.
5-Southfork Çiftliği’nde insanlar kendi başlarına yıkanabilirler. Hanımın Çiftliği’nin sahibini hizmetçisi yıkar.
6-Southfork Çiftliği’nde kovboy estetiği vardır. Hanımın Çiftliği’nde derebeyi.
7-Southfork Çiftliği: Amerikan Rüyası... Hanımın Çiftliği: Adanalıyıh, Allah’ın adamıyıh!...
TÜRKÇE SÖZLÜK HAFiF KOMiK
Başlıktaki adı taşıyan gösterimle yarın, 22.00’de Odakule’de Terkos Pasajı’nın içinde bulunan Bronx Pi’de sahne alacağım. Vakti ve keyfi olanı beklerim...