Binbir Gece Masalları’ndan öğreneceğimiz çok şey var. Belki de ilki şu: Yaşamdaki hedefimiz nedir? Öldürüp yok etmek mi, hikaye dinlemeye, anlatmaya devam etmek mi? Şiddet mi kazanacak, hikaye mi? Şehrazat ölürse, o hikayeleri kim anlatacak? Biz ölürsek, Şehrazat’ı kim anlatacak? Hikaye devam ediyor: Hepimiz masalız, hepimiz Şehrazat’ız!
KARŞILAŞTIRMALI EDEBiYAT
İKİ RESİM ARASINDAKİ 7 FARK
SON DAKİKA
Ünlü gurmenin kaseti şok yarattı! Vedat Milor’un Taksim Meydanı’nda, ayakta ıslak hamburger yerken çekilen görüntüleri çok konuşulacak!
KAÇMAZ
Erkan Oğur, İlkin Deniz ve Alp Bekoğlu’ndan oluşan Telvin grubu, Genco Arı ve Engin Recepoğulları’nın katılımıyla 8 Haziran Çarşamba, 22.00’de, Naima Jazz Club sahnesinde. (Cezayir Restaurant. Hayriye Caddesi 12, Galatasaray-Beyoğlu)
AAA
Hem ‘yavru vatan’ diyorsun, hem de gidip kumar oynuyorsun; insan, çocuğunun bilgisayar hesabıyla poker oynar mı?!
ŞU HAYATTA NE YAPTIM
Patates baskısı, ilköğretim müfredatına nasıl oldu da girebildi, hiç anlayamadım...
TARİHTE O GÜN
İlk kez bir öğrenci, diğer bir kız öğrencinin sutyenini çekip bırakarak ‘şaka’ yaptı.
(30 Kasım 1966)
YORUMSUZ
“Dinle. Hayatımda duyduğum en büyük haz -elbiselerim üstümdeyken- 1944’te St.Louis, Missouri’de Diz ve Bird’ü beraber çalarlarken dinlediğim andı. On sekiz yaşındaydım ve Lincoln Lisesi’nden yeni mezun olmuştum. (Miles Davis’in otobiyografisinin önsözünün ilk paragrafı)