Vedat Özdemiroğlu

Vedat Özdemiroğlu

vedatozdemiro@gmail.com

Tüm Yazıları

Kültür ve Turizm Bakanlığı ne demektir? İkisine tek bakan yeter mi? Ertuğrul Günay öğleye kadar kültür, öğleden sonra da turizmle mi ilgilenmektedir? Her iki alan da ülke için yaşamsal öneme sahipken tek bakana bağlamak, kültürümüz için sığlaştırıcı durumdur. Kültür ve turizm, beraber anıldıklarında hem kültürün karizması çizilmekte hem de turizmin kendi dinamiğinde gelişmesinin önüne bürokratik set konulmaktadır. Durum rasyonel değildir.
Bununla beraber, hem kültürü hem de turizmi ilgilendiren bir önerim var. Mozart’ın ‘Türk Marşı’ niçin Türkiye’nin turistik tanıtım etkinliklerinde ve kültürel organizasyonlarında kullanılamaz? Türk Marşı’nı Türkiye kullanmayacaksa kim kullanacaktır? Bu doğal haktan yararlanmak için ne duruyoruz? Yanılmıyorsam, dahi müzisyenin bu eseri telif kapsamına girmiyor ve zaman aşımından dolayı anonim sayılıyor. Mozart ve hazır Türk Marşı orada dururken, yeni tanıtım müzikleri için kime sipariş edilecektir?

Ayarlayın bunları!
Bu arada, sayın kültür ve sevgili turizm bakanımız Ertuğrul Günay, bir dönem ‘müslüman sol’ politika söylemi yaparak heyecan yaratmıştı. Ama soluğu AK Parti’de aldı. Seçimden sonra “Günay’ın ilk ışıklarda inip, sola dönmesini bekliyoruz” demiştim ama tık yok, Ertuğrul Günay yola devam!
Şu ana kadar ‘sol’ kalmamıştır, eminim. Sayın Günay, aman, müslümanlığınızı koruyun!
Şaka bir yana, özünde kibirli zalime karşı mazlum çoğunluğu koruyan Müslümanlık dininin ve sol ideolojinin yaklaşması, uyuşması, beirleşmesi, yeni sentezlere yönelmesi ülkem için de çok değerli, dünya politikası için de.
‘Hristiyan Demokrat’ oluyorsa, ‘Müslüman Demokrat’ niye olmayacakmış?
Ama demokrattan bahsediyorum, Amerikan Başkanı’na kendi işçisinden daha çok saygı gösteren padişah taslağından değil!



İKİ RESİM ARASINDAKİ YEDİ FARK

SAYIN KÜLTÜR, SEVGİLİ TURİZM


Cami, Allah’ın evidir.
Cemevi, evidir Allah’ın.

Haberin Devamı

Camiye inançlı gider.
Cemevine gider inançlı.

Cami kutsal mekandır.
Kutsal mekandır Cemevi.

Cami, din özgürlüğü simgesidir.
Cemevi, simgesidir din özgürlüğünün.

Haberin Devamı

Cami, hoşgörünün binasıdır.
Cemevi, binasıdır hoşgörünün.

Cami, arınma yeridir.
Cemevi, yeridir arınmanın.

Cami, ibadethane sayılmaktadır.
Cemevi, ibadethane sayılmamaktadır.


EN SON NEREDE GÖRÜLDÜ?

SAYIN KÜLTÜR, SEVGİLİ TURİZM

Yıldırım Demirören: Gece yarısı, İnönü Stadı’nda, tek başına ve coşku içinde, kendi attığı penaltıyı gene kendi kurtarırken...

YALAN AJANS!
Bülent Arınç’ın zihni çözüldü! Hürriyet yazarı Ayşe Arman’ın röportaj isteğini “Zihnim hazır değil” diyerek reddeden Bülent Arınç’ın zihninde her şeye müdahale etmek, başkalarının işine karışmak, Güldal Mumcu’ya kaba davranmak gibi dürtüler olduğu için, röportaja hazır olamadığı uzmanlar tarafından iddia edildi!


BİLGİLENDİRME NOTU
Hep Genelkurmay bilgilendirecek değil ya, benden de bir not: Artık sadece haftada bir gün, perşembe günleri, ‘Paşa Gönül Kriterleri’ ile Cadde’de olacağım.


YORUMSUZ
“Kardeşim, herkesin de yaşgünü cumartesiye mi denk gelir ama ya!” (Sıraserviler Kiki, yan masadan)


KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT

“Kitapların yakıldığı yerde, insanlar da yakılır!”
Heinrich Mann


“Yakarım, Romayı da yakarım!”
KENAN DOĞULU

TARİHTE O GÜN
İlk kez bir Türk, kendini İtalyanlar’a benzetti.
(28 Mart 1936)