Cadde Viya yeni albümü 'Huzur İsyanda'yı Peyote'de tanıttı

Viya yeni albümü 'Huzur İsyanda'yı Peyote'de tanıttı

29.12.2010 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

Viya yeni albümü Huzur İsyandayı Peyotede tanıttı

“Karadeniz insanı, Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı durmaktansa, kendini dalgalara bırakmayı ve bundan keyif almayı bilir. Bir dalga tam kıyıya vuracakken, ona doğru koşar, onun içine girer, ellerini iki yana açar, dalgayla süzülür, dalganın dilini çözer… Adını buradan alır işte VİYA ve “başaramamak endişesinin zevkiyle” çalar, dans eder, dinler, dinletir…” İsmini Lazcada “vücut sörfü” anlamına gelen sözcükten alan VİYA, İstanbul’un canlı müzik mekanlarında başladığı müzik hayatına, dumanı üzerinde bir EP albümle devam ediyor.

VİYA beşlisi, yeni albümleri “Huzur İsyanda” ile Perşembe günü Taksim - Peyote’de ücretsiz düzenlenen bir konser ile görücüye çıktı.

Mekan, VİYA dostları tarafından tamamen doldurulurken, folk, caz ve rock ezgilerinin doğaçlama harmanlanması ile çalınan parçalar dinleyenleri coşturdu.

Nisan 2010’da düzenlenen 15. Roxy Müzik Günleri’nde ikinci olan VİYA, yeni albümünde üç şarkısına yer verdi.

Keman ve perküsyonda Zeynep Türkmen’in, trompet ve vokallerde Barış Demirel’in, gitarlar ve efektlerde Özgür Çakır’ın, bas gitarda Aydın Türkoğlu ve davulda Ege Türkmenler’in yer aldığı VİYA, Kadıköy’lü.

DOĞAÇLAMA OLMAZSA OLMAZ

Haberin Devamı

VİYA sahne performansında doğaçlamaya verdiği önem ile özgün bir tarz ve deneyim sunuyor. Grubun vokalisti Barış Demirel doğaçlamaya verdikleri önemi şöyle anlattı: “Net bir tarzımız yok, folk, caz ve rock ‘sound’larını harmanladığımız bir olayımız var. Biraz fusion ağırlıklı. Öykündüğümüz durumlar tabii ki var. Bunlarla birlikte bir tür değil ama bir ‘sound’ ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Viya'nın ‘sound’u olarak doğaçlamaya da çok fazla önem veriyoruz. Kendi şarkılarımızı deformasyona uğratarak farklı şekillerde canlı performanslarımızda bunu harekete geçiriyoruz. Olmazsa olmazımız aslında doğaçlama bizim.”