Cadde “YANINDA OLACAĞIM iNSANI BULDUM”

“YANINDA OLACAĞIM iNSANI BULDUM”

11.05.2011 - 23:21 | Son Güncellenme:

19 yaşında Türkiye güzeli seçilen Tuğçe Kazaz son yıllarda modellik kariyerine yüklendi. Milano, Paris, New York derken Türkiye’ye döndü. Şu sıralarda limana yanaştığını söylüyor: “Olmam gereken yeri, yapmam gerekeni ve yanında olacağım insanı buldum!”

“YANINDA OLACAĞIM iNSANI BULDUM”

* Armani defilesine çıktınız, Maison Martin Margiela, Martin Grant gibi markalarla çalıştınız. Kimileri için hayal olan bu durum, sizin için nasıl konumlandırılabilir?
Bu benim için de zamanında bir hayaldi ama şimdi gerçek oldu. Ancak gördüm ki, gerçeğin kurulan hayalle bir ilgisi yok.

* Bir model için esas hayal, Victoria’s Secret’ın meleği olmak değil midir? Sizse iç çamaşırı giymek istemediğiniz için bu teklifi geri çevirdiniz. Ama yakın zamana kadar da giyiyordunuz. Nedir bu değişimin nedeni?
Hayatta inandığım değerlerle giydiğim kıyafetler doğru orantılı olmalı. İşte bu yüzden, artık bazı kıyafetleri giymeyi tercih etmiyorum. İç çamaşırı da bunlardan biri.

* Peki, kariyerinizle ilgili en büyük hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?
Ülkemi, yurt dışında temsil etmek hedefimdi ve evet bunu gerçekleştirdim.

* Peki, moda ile aranızdaki ilişkiyi nasıl tanımlıyorsunuz?
Artık modayı gözlemlediğim zaman, neler olup bittiğini kolayca ve hızlıca anlıyorum. Bu konuyla ilgili bir öngörüm var. Mesela hiç ortalarda olmayan farklı bir şeyi keşfettiğimde, o iki sene sonra moda oluyor. Aslında moda yüzünden güzel olan şeylerin çabuk tüketildiğini düşünüyorum. Mesela bu sene mercan rengi çok moda. Her daim kullanılabilecek bir renk olmalıyken, şimdi moda yüzünden sıkça görüleceği için, bir süre sonra insanlar bu rengi görmek istemeyecek.

* Yükselme, gerileme, duraklama... Şu anda, hangi dönemdesiniz?
Hayatta her mevsim ve bu mevsimlerin içerisinde de değişik koşullar var. Bunu anladığım dönemin idrak ve uyumlanma aşamasındayım.

* Neden Tuğçe Kazaz’ın her söylediği şey gündem, her attığı adım olay oluyor?
Söylediklerim ve yaptıklarım eskiden de gündem oluyordu, bugün de gündem oluyor. Ama ikisi arasında çok büyük bir fark var artık. Gündemi yaratan konulara baktığınızda bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bu benim geçirdiğim değişimle ilgili ve geçirdiğim değişimin sonucu. Basitçe söylemek gerekirse; eski Tuğçe Kazaz’ın yaptığı ve söylediği sansasyonel olaylar gündem yaratıyordu ve bunlar tamamıyla kişiseldi. Şimdi ve bundan sonrakilerse, toplumsal ve toplumun bir parçası olma bilincinde ortaya konulan sözel ve eylemsel değerler.

Haberin Devamı

Sevgiden mest olma dönemi
* Hayatınızda artık neler yerli yerine oturdu? Neler hâlâ muallakta?
En sonunda limana yanaştığımı hissediyorum. Olmam gereken yeri, yapmam gerekeni ve yanında olacağım insanı buldum. Bir kaos sürecinde, yeni düzenin oluşmasını beklerken, aynı zamanda sevgiden mest olma dönemimdeyim. Aynı zamanda, yeni projelerimiz için heyecanlı bir ruh hali içerisindeyim.

* Hayatınızı belirgin şekilde en çok etkileyen olay nedir?
Boşanmam ve Yunanistan’dan Türkiye’ye dönüşüm.

* Bugün olduğunuz noktada, en çok kimin emeği, desteği var?
En çok kendi emeğim var. Hayatımda değer verdiklerime değer veren, hayallerimi gerçekleştirmem için gerçekten çaba harcayan biri var ne mutlu ki bana!

* Bu arada, kaç tane dövmeniz var?
Yedi ve hepsini beş sene önce yaptırdım.

* Güzellik sırrınız nedir?
Bir tane var ama burada söylenmez.

* 29 yaşındasınız. 30 yaş sendromuna kapılma durumu var mı?

Tabii ki hayır! Müthiş bir yaş bence.

* Kendinizde fiziksel olarak en sevmediğiniz özellik?
Fizik konusunda bir şey demeyeceğim. Tanrı’ya nankörlük olur.

* Evlenmek ve çocuk kelimeleri sizin için ne ifade ediyor?
Zaman gösterecek. Kısmet..