Cadde Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı toprağa verildi

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı toprağa verildi

16.06.2022 - 16:32 | Son Güncellenme:

Şarkıcı ve oyuncu Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı (77), önceki gün solunum yetmezliğine bağlı kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Türkiye’nin ilk kadın halk ozanı Şahsenem Akkaş, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Tarifsiz bir acı yaşayan Yavuz Bingöl, cenazede gözyaşlarına boğuldu.

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı toprağa verildi

Altı yıldır Alzheimer tedavisi gören ve solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede önceki gün hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Yavuz Bingöl'ün annesi Şahsenem Bacı son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şahsenem Akkaş'ın cenazesi, Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde aynı adı taşıyan camide kılınan öğle namazının ardından Küçükköy Kabristanı'nda geçtiğimiz yıl kanser hastalığına yenik düşen kızı Fatma Efsun Pul’un kabrinin yanına defnedildi.

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı toprağa verildi

"BİZİM KAHRAMANIMIZDI"

Cenazede gözyaşlarına boğulan Yavuz Bingöl, herhangi bir açıklama yapmadı. Şahsenem Bacı için Karacaahmet Sultan Dergâhında düzenlenen tören öncesi konuşan ünlü sanatçı, "Anne öldükten sonra evladın büyüdüğü söylenir, galiba büyüdüm. Annemizi kaybettik, bizim kahramanımızdı. 1970'li yıllarda, Türkiye'nin en kötü dönemlerinde haksızlıklara karşı durmuş, Türkiye'nin ilk kadın ozanlarından biriydi" şeklinde konuşmuştu.

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı toprağa verildi

"SÖYLEMEK İSTEDİĞİM ÇOK BAŞKA ŞEYLER VAR AMA..."

Haberin Devamı

Tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavuz Bingöl’ün kardeşi Oğuzhan Bingöl, Türkiye’nin ilk kadın ozanı olan annesini yitirmekten duyduğu üzüntüyü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Annem hayatı boyunca her türlü faşizme karşıydı. Kadın olmaya, Alevi olmaya, muhalif olmaya, sanatçı olmaya çalışan son derece mücadeleci bir insanı kaybettik. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Arayan soran herkese, Sayın Cumhurbaşkanımızdan bakanlarımıza, milletvekillerimize kadar, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere sağ olsun herkes yakından ilgilendiler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Aslında söylemek istediğim çok başka şeyler de var ama ağzımdan kırıcı sözler ve laflar çıkmasından korkuyorum. Önümüzdeki günler bu konuda yazılı bir açıklama yapacağım.

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı toprağa verildi

"ŞİMDİ ORADA BULUŞTULAR"

Yavuz Bingöl’ün kızı Türkü Bingöl, babaannesinin altı yıldır Alzheimer hastası olduğunu hatırlatarak, “Bu süreçte bizi unutmuştu. Bebek gibiydi ve sevgi doluydu ama kendi yazdığı türkülerini unutmamıştı. Ona iyi gelen yegane şey de türküleri, şiirleri ve sazıydı. Çok üzüntülüyüz, çok önemli değerdi. Onun geçmişteki mücadelelerini dinleyerek büyüdük. Ben torunu olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mekanı cennet olsun. Halam 1.5 yıl önce vefat etmişti. Alzheimer olduğu için babaannem evlat acısını hissetmedi ama şimdi orada buluştular” şeklinde konuştu.

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı toprağa verildi

Şahsenem Akkaş'ın cenazesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen cenaze nakil aracıyla İstanbul’dan Ayvalık’a getirildi. Törene Akkaş'ın ailesinin yanı sıra Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir ve Ayvalık’ta görev yapan daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.