Cadde YAZ BiTMEDEN

YAZ BiTMEDEN

06.08.2012 - 19:03 | Son Güncellenme:

Sayılı gün çabuk geçiyor. Sıcaklardan şikayet edip dururken, bir bakıyoruz lapa lapa kar yağıyor.

YAZ BiTMEDEN

Time Out İstanbul dergisi, kışın bugünleri anıp pişman olmamak için, güneşli ve güzel mevsimin tadını doyasıya çıkarmanıza yarayacak önerileri sıraladı. 50 önerinin tamamını dergide okuyabilirsiniz

Haberin Devamı

Göksel konseri

Göksel’in son albümü ‘Bende Bi’ Aşk Var’ hala konuşuluyor. Bol hüzünlü, yer yer acılı albümün şarkılarını Boğaz’a karşı bağıra çağıra söylemek isteyenler için yer ve tarih bildiriyoruz: 10 Ağustos Cuma 21.30’da, Turkcell Kuruçeşme Arena’da.
www.gokselonline.com

Fikir Sahibi Damaklar

Duyarlı bir İstanbullu olabilmek için balık alırken ve yerken dikkat etmeye devam! İstanbul’un balığı olarak da bildiğimiz lüfer; avlanma kotaları aşılarak yakalandığı için son iki senedir soyu tükenme riskiyle karşı karşıya. Yeterince üremeden ya da doğduktan sonra büyümeden avlanan küçük balıklardan uzak durmaya gayret etmek boynumuzun borcu. Avlanma yasağı 31 Ağustos’ta son buluyor. Ama yasak son bulsa da siz lüferin yavrusu sarıkanat ve onun gibi küçük balıkları üreme ve büyüme dönemlerinde gelişmeleri ve çoğalmaları için almamaya gayret edin. Yasağa uymayan balık satış yerlerini İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün (0216) 3024100 numaralı telefonuna ya da Alo 174 Gıda Hattı’na bildirmek mümkün.

Haberin Devamı

Tamirane’de caz pazarı

Krek, Otto, sergiler, festivaller derken santralistanbul’dan çıkamaz olduk. Tamirane de yazın bitmeden uğramanız gereken mekanlardan. Yaza özel hazırladıkları kabak carpaccio ya da yoğurtlu yaz çorbasını mevsim sonlanmadan yakalayın. Bir de elbette pazar günleri 15.00-17.00 arasında ücretsiz girebildiğiniz Morning Jazz Sessions’a yaz bitmeden uğramanız şart! Caz eşliğinde yaz sıcaklarında serinlemek içinse green lemonade ya da melon sour tatmanızı öneririz.
www.tamirane.com

Big Chefs’te bici bici

Büyük şefler şimdi de Tarabya’da. 2 bin metrekareye yayılan dev şubenin konsepti ‘BIG in the Bar’. Bu da demek oluyor ki, ilk defa bir Big Chefs restoranı, bar ve lounge alanıyla da hizmet veriyor. Gecenin geç saatine kadar müzik ve eğlence var. Mönüde geleneksel bir tatlının modernize edilmiş haline rastlıyorsunuz; adı ‘bici bici’. Adana’ya özgü nişastalı, meyve şerbetli bir tatlı. İşte onu es geçmeyin.
www.bigchefs.com.tr

Nar Lokantası’nda sardalya mevsimi

Haberin Devamı

Nar Lokantası mevsime uygun mönülerle, doğa ne veriyorsa onu yediriyor konuklarına. Sardalya buğulama da şu sıralar mönünün en cazip kalemlerinden. Balık severin bir dahaki sardalya mevsimini iple çekmesine neden olması muhtemel sardalya buğulamanın fiyatı 35 TL. Nar Lokantası’ndaki gibi lokum kıvamında olur mu bilinmez ama üşenmiyorsanız kendiniz de deneyebilirsiniz. Tarifi burada: Güveç kabının içi tereyağıyla yağlanıyor. Bir kilo sardalyanın bir kısmı alta diziliyor. Üzerine tuz serpiştirilerek eser miktarda (ideal malzeme miktarı bir domates, bir kuru soğan, iki çarliston biber ve iki defne yaprağı) domates dilimleri, kuru soğan dilimleri, çarliston biber, defne yaprağı, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları sıralanıyor. Üzerine tekrar sardalya konuluyor. Tekrar tuz serpiştirilerek kalan domates, soğan ve çarliston biberler ekleniyor. Zeytinyağı ilave edilerek önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriliyor.

YAZ BiTMEDEN

Lucca’da kokteyl saati

Lucca’nın pek havalı, pek leziz kokteylleri arasından Brazilian Cooler’a kafayı takanlar kervanına katılmanız için bu salatalıklı, limon sulu, votkalı ve bol buzlu kokteylden bir yudum almanız yeterli. En sıcak günlerin ferahlatıcısı bu kokteylin fiyatı, 26 TL. Bittikten sonra bardakta kalan salatalıkları yememek israfa girer.
www.luccastyle.com

Haberin Devamı

MUA’Gelatieri d’Italia

İtalyan dondurma markası MUA’Gelatieri d’Italia, yeni şubesini Cihangir’de, Firuzağa Camii’nin yanı başında açtı. Dondurmalarını mevsim meyveleriyle Floransalı dondurma ustalarının geleneksel yöntemleriyle, en doğal yollarla üretiyor MUA’ Gelatieri d’Italia. Gerçek bir dondurma severseniz, yaz için sundukları şeftalili, kavunlu ve karpuzlu dondurmaları deneyin deriz. www.muagelato.com/tr

Sanda SPA’da masaj

Yaz sabahlarına zinde başlamak için alternatif: Body Make Up Masajı. Sanda SPA’da 30 dakika içinde ferah ve zinde hissetmemek elde değil. İstanbul trafiğinden ya da ağustos sıcaklarından bunaldığınızda, nefes almak için bu masajı 105 TL’ye Etiler, İstinye ya da Trio bünyesindeki Sanda SPA merkezlerinden birinde yaptırabilirsiniz.
www.sandaspa.com