Cadde ‘YENi YASAKLAR’ DÖNEMiNDE

‘YENi YASAKLAR’ DÖNEMiNDE

08.12.2012 - 21:03 | Son Güncellenme:

Türk tiyatrosunun duayenlerinden Zeki Alasya, ülkedeki gelişmeleri kaygıyla izliyor.

‘YENi YASAKLAR’ DÖNEMiNDE

Usta aktör, “12 Eylül döneminde bile askeri yönetimden yasaklama gelmedi. Bugün aynı özgürlüğe sahip değiliz” dedi

CNN Türk’te Enver Aysever’in sunduğu ‘Aykırı Sorular’a katılan Zeki Alasya, programın bir bölümünde Türkiye’de yaşananlara karşı çok dolduğunu söyledi ve sert eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

12 Eylül sonrasında yaşadığı bir anıyı anlatan Alasya, “O dönem ‘İnsanlığın Lüzumu Yok’ adlı oyunla perde açmaya hazırlanıyorduk ki, darbe oldu. Oyun eleştirel olduğu için kara kara ne yapacağımızı düşünmeye başladık. Ne olursa olsun deyip perde açmaya başladık. Askeri yönetimden bize hiçbir yasaklama ya da tepki gelmedi. Bu dönem aynı şeyi yapamazdık, aynı özgürlüğe sahip değiliz” dedi.

Usta aktör, Başbakan Erdoğan’ın ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisiyle ilgili çıkışını da eleştirdi: “Başbakan, herkes gibi diziyi beğenmeme hakkına sahip ama ‘Yargıyı göreve davet ediyorum’ deyince, olmadı.”

İşte tam da bu dönemde, Metin Akpınar’la Zeki Alasya’nın yönetimindeki Devekuşu Kabare’nin kült oyunlarından ‘Yasaklar’ın yeniden sahneleneceği haberi geldi. Yıllar önce oyunu kaleme alan Kandemir Konduk, bu kez de ‘Yeni Yasaklar’ı yazdı.