Cadde YILMAZ ZENGER’İN İSTANBUL’U...

YILMAZ ZENGER’İN İSTANBUL’U...

28.06.2011 - 19:26 | Son Güncellenme:

Yılmaz Zenger, ‘İstanbul’un Kültür Katmanları’ adlı yeni sergisiyle sanatseverlerle buluştu.

YILMAZ ZENGER’İN İSTANBUL’U...

Tasarım dünyasının duayenleri arasında kabul edilen sanatçı, ‘İstanbul’un Kültür Katmanları’ isimli sergi için şehri, altı kültür katmanına yerleştiriyor. Katmanların ilki taş devrinden başlayan Tarım Kültürü, ardından Pagan Kültürü, Hristiyan Kültürü, İslam Kültürü, 1850-1950 arası Reform Kültürü, 1950-2010 arası Deform Kültürü takip ediyor. Zenger, “Şüphesiz bu bir tarihçi okuması değil” diyor. Zenger, Bizans mozaiklerinden Osmanlı minyatürlerine, 19’uncu yüzyıl yapı ayrıntılarına kadar pek çok kaynağı yeniden yorumluyor. Sergi kapsamında üç boyutlu bir puzzle’ı andıran 40 parça heykel ve resim ilk kez bir arada sergilenmekte. Nakkaş Sanat Galerisi’ndeki sergi 19 Temmuz’a kadar görülebilir. Adres : Nakilbent Sokak. No. 33 Sultanahmet İstanbul Tel: 0 212 516 52 22


YILMAZ ZENGER’İN İSTANBUL’U...


ŞiMDi EĞLENCE ZAMANI
Fun Time Çocuk Oyun Alanı ve Eğlence Merkezi yeni şubesiyle Astoria AVM içinde 17 Haziran 2011 itibariyle 750 metrekare alan üzerinde hizmete açıldı. Her yaş grubuna hitap eden eğlendirirken öğreten, çocukların gelişimlerine ve oyun alanı ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmış olan merkez ziyaretçilere eğlenceli vakit geçirme olanağı sunuyor.
Ferrari Outrun otomobil yarışlarından Superbikes’a, Mini Rider’dan Tilt ve Uçan Bisiklet-Jett Rider’a, Amiral Battı’dan SEGA araba yarışlarına kadar birbirinden heyecanlı elektronik oyuncakların yer aldığı Fun Time ayrıca 5D sinemaya da sahip.

YILMAZ ZENGER’İN İSTANBUL’U...


ÜÇ RESSAM 70 ESER
Resim tutkusuyla biraraya gelip resim çalışmalarını Midilli Sanat Evi’nde üreten üç ressam, İlker Çökmüş, Tuncay Şevketoğlu, Sebahattin Camcıoğlu eserlerini Carousel Alışveriş merkezi sahnesinde sanatseverlerle buluşturuyor.
Çağdaş düşüncenin figüratif yansımalarını mekansal soyutlamalarla sentezleyen sanatçılar, yağlıboya, suluboya, natürmort ve 3 boyuttan oluşan 70 parça eseri sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sergi 3 Temmuz’a kadar görülebilir.