Cadde YÜZÜ GENÇLEŞTiRME ÇABALARI

YÜZÜ GENÇLEŞTiRME ÇABALARI

05.01.2011 - 02:12 | Son Güncellenme:

Transmed Saç ve Estetik Cerrahi Kliniği’nden uzmanlar, 40 ve 50’li yaşların ihtiyacı olacak estetik müdahaleler hakkında bilgi verdi

YÜZÜ GENÇLEŞTiRME ÇABALARI

Op. Dr. Ali Dursun Kan, 40’lı yaşlar

Op. Dr. Ali Dursun Kan, 40’lı yaşlarda ciltte görülen faklıklıkları şöyle anlatıyor: “Mimiklerin ve kolajenin yeniden yapılanmasının yavaşlama etkilerini görmek mümkün. Kaz ayakları artık daha belirgin, dudak üstü çizgiler daha derin ve burnun yanından yere dikey olan çizgiler daha ön plandadır. Ancak bu gelişmeler kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterir. Bu yüzlerde büyük bir cerrahi müdahale gerektirecek işlem bulmak oldukça güç olacaktır. Bunun yerine yüze eşit miktarda dağılmış ancak kişiden kişiye ağırlığı değişebilecek yaşlanma belirtileri görmek mümkündür. Bu yaşlarda tüm yüz germe ya da üçlü, dörtlü askı kombinasyonları gibi komplike ve global tedaviler değil, sorunlara yönelik çözümler önerilecektir. En çok öne çıkanlar da göz kapağı ameliyatları ve tek bölgeyi hedef alan askılardır.”

Haberin Devamı

Göz kapağı operasyonuyla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin 2009 yılında yaptığı araştırmaya göre, göz kapağı ameliyatları 40’lı yaşlarda en çok tercih edilen operasyon. Ağırlıklı olarak lokal anesteziyle gerçekleştirilen göz kapağı ameliyatlarında amaç, yüze son derece yorgun bir ifade veren göz torbalarının bir saat gibi kısa bir sürede alınmasıdır.

Askı ameliyatı nedir?
Bu ameliyatlarda, cilt ve kas sarkıkları, özel yapılmış askı materyelleriyle lokal anestezi altında 1-1.5 saatlik işlemler yapılıyor. Sarkık yüz bölgeleri etkili bir şekilde toparlanıyor. En çok boyun, yanak ve kaş bölgelerinde tercih ediliyor. Bu bölgelerde yüzün ifadesinin daha anlamlı bir şekilde öne çıkartılması ve hastanın yüzünün yapısına sadık kalınarak canlılık kazandırılması hedefleniyor. Kaşların yüz şekline uygun bir şekilde kaldırılmasıyla gözler ortaya çıkıyor, boyun ve yanak kontörü belirginleşiyor.

Bu operasyonlarla amaçlanan nedir?
Tabii ki bu tip plastik cerrahi ameliyatlar sonrasında hiçbir zaman 20’li yaşlardaki bir yüz esnekliği ya da görünümüne ulaşılamaz. Ancak zaten beklenen de bu değil; 40’lı yaşların tadında, dengeli bir görüntüye ulaşmaktır amaç.

Haberin Devamı

Op. Dr. İlker Apaydın, 50’li yaşlar


50’li yaşlarda bizi ne gibi yaşlılık belirtileri bekliyor?
55 yaş ve üzerinde, gevşemiş cilt, kas ile yağ dokusunun izleri farkedilir. Yani tüm yüz, yaşlanma belirtilerini gösterir. Bu grupta botoks ya da dolgu gibi kozmetik çözümlerle sonuca ulaşmak mümkün olmaz.

Bu yaşlara dair operasyonlar hangileri?
Yüz germe, yer çekimine boyun eğmiş dokuların çeşitli tekniklerle toplanmasına verilen isimdir. Yüz gençleştirmede moda, daha az kesi çıkartmaya dayanıyor. Kesiyi kulak arkasına uzatmadığınızda kulak memesinde deformasyon ya da saçlı ciltte saç dökülmesi gibi komplikasyonlar olmuyor ve çok daha küçük bir izle kişinin yaşam kalitesini artırabiliyorsunuz.

Operasyonda nelere dikkat etmek gerekiyor?
Yüz germe işleminde de tüm estetik cerrahi operasyonlarda olduğu gibi doğallık ön planda olmalıdır. Hiç kimse sarkık dokulardan hoşlanmaz. Yüz germe ameliyatı yapan plastik cerrahlar olarak bizim de görevimiz zamanın izlerini kaldırmak; zamanı geriye döndürmek. Ancak bunu yaparken kendimize edindiğimiz ilke, hastanın yüz gençleştirme sonrasında da aynaya baktığında kendini görebilmesi. Yani işlemi gerçekleştirirken bir bütünlük sağlamak amacımız.

Uygulama öncesi hastalara neler tavsiye edersiniz?
Sigara kullananlar, tansiyon ve şeker hastaları operasyon öncesi hazırlık yapmalı. Sigarayı azaltmak; tansiyon ve şekeri dengede tutmak bu hazırlık aşamalarından bazıları. Operasyon 3-4 saat sürüyor. Diğer estetik cerrahi operasyonlarında da olduğu gibi yüz gençleştirme işlemi sonrasında da ağrı, şişme ya da morarma beklenmiyor.

Haberin Devamı

YARIN: KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESi VE TEDAViSi