Cadde Ziynet Sali kimdir, aslen nereli? Ziynet Sali kaç yaşında kiminle evli?

Ziynet Sali kimdir, aslen nereli? Ziynet Sali kaç yaşında kiminle evli?

10.04.2021 - 22:17 | Son Güncellenme:

Ziynet Sali bu akşam ekrana gelen İbo Show konukları arasında yer alıyor. İbo Show konukları arasında yer alan Ziynet Sali'nin hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kıbrıs'ta dünyaya gelen Ziynet Sali dünyaya geldikten sonra ailesi ile birlikte İngiltere'ye göçtü. 1981 yılında Kıbrıs'a tekrar dönen Ziynet Sali müzik eğitimi için İstanbul'a yerleşti. Peki Ziynet Sali kimdir, aslen nereli? İşte Ziynet Sali hayatı ve kariyeri hakkında bilinmeyenler...

Ziynet Sali  kimdir, aslen nereli Ziynet Sali kaç yaşında kiminle evli

Ziynet Sali kimdir sorusu merak içerisinde araştırma konusu olmaya devam ediyor. Çıkardığı albümler ve sesi ile dikkatleri üzerine çeken Ziynet Sali aslen Kıbrıs'lıdır. Kıbrıs'ın Lefkoşa ilçesinde dünyaya gelen Ziynet Sali ailesi ile birlikte doğumunun ardından İngiltere'ye yerleşti. 1981 yılında Kıbrıs'a geri dönen Ziynet Sali İstanbul'da tamamladığı lisans düzeyindeki müzik eğitiminin ardından 2000 yılında ilk albümünü çıkardı. İşte Ziynet Sali hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

ZİYNET SALİ KİMDİR? ZİYNET SALİ BİYOGRAFİSİ

Ziynet Sali Safter (d. 29 Nisan 1975, Lefkoşa), Kıbrıs Türkü şarkıcıdır. Pop tarzında eserler vermekte olup geçmişte rebetiko ve klasik Türk müziği tarzlarında eserler de vermiştir.

Lefkoşa'da doğan ve doğumunun ardından ailesiyle birlikte İngiltere'ye yerleşen Sali, bu dönemde Britanya vatandaşlığı aldı. 1981'de döndüğü Kıbrıs'ta lise düzeyine kadar olan eğitimini tamamlamasının ardından, üniversite öğrenimi için 1994'te İstanbul'a yerleşti ve 1999'da İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Öğrencilik yıllarında profesyonel solistlik yapmaya başlayan Sali, tamamı Türkçe şarkılardan oluşan ilk stüdyo albümü Ba-Ba'yı 2000 yılında, Dost Müzik etiketiyle yayımladı. 2004'te, Zorba Müzik etiketiyle yayımlanan ikinci stüdyo albümü Amman Kuzum'da Yunanca şarkılar da yer almaktaydı. 2005 yılında Amman Kuzum'a "Chiculata" şarkısının eklenmesi sonrasında Chiculata+1 (Amman Kuzum) adıyla bir kez daha aynı şirketten yayımlanan albümün ardından, Ozan Video tarafından 2006'da Mor Yıllar adını taşıyan üçüncü stüdyo albümü piyasaya sürüldü.

Haberin Devamı

Dördüncü stüdyo albümü Herkes Evine, 2008'de DMC etiketiyle yayımlandı ve ertesi yıl bu albüme "Bizde Böyle" şarkısının eklenmesiyle Bizde Böyle + Herkes Evine adlı albüm piyasaya sürüldü. 2010'da DMC tarafından yayımlanan albüm dışı ilk single'ı "Rüya", Türkiye listelerinde bir numaraya yükselen ilk şarkısı oldu. DMC ile çalışmaya devam eden Sali'nin, 2010'da "Bize Yeter" single'ı ve 2011'de, kariyerinin ilk derleme albümü Collection satışa sunuldu. 2012'de GNL Entertainment etiketiyle, Sonsuz Ol adlı beşinci stüdyo albümü ve bu albümün yanı sıra daha önceki bazı şarkılarının remikslerinin yer aldığı Sonsuz Ol + Remixes piyasaya çıktı. Ertesi yıl, yine GNL Entertainment tarafından, kendisinin ilk konser albümü Bir Akdeniz Rüyası yayımlandı. 2013'te GNL Entertainment tarafından yayımlanan "Gelemiyorum Yanına" single'ının ardından tekrar DMC ile çalışmaya başlayan sanatçının 2014'te yayımlanan "Bugün Adım Leyla" single'ı ile konser kayıtlarının yer aldığı Bugün Adım Leyla albümü, ertesi yıl piyasaya sürüldü. 2015'teki altıncı ve son stüdyo albümü No 6 sonrasında sırasıyla "Ağlar mıyım? Ağlamam" (2017), "Magic" (2017), "Deli Divanenim" (2018) ve "Hadi Hoppalara" (2018) olmak üzere dört single çıkarırken "Magic" single'ı Sali'nin ilk İngilizce şarkısı oldu. Kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazanan ve adaylıklar elde eden Sali'nin Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde iki ödülü de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ziynet Sali Safter, Kıbrıs Türkü bir çiftin üç çocuğundan biri olarak 29 Nisan 1975'te, o dönem Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin başkenti olan Lefkoşa'da doğdu. 1963 yılında Kıbrıs'tan Londra'ya giden babası, zaman zaman geldiği Kıbrıs'ta tanıştığı Sali'nin annesi ile evlendikten sonra Kıbrıs'a yerleşmişti. Sali'nin doğumunun ardından aile, Manchester'da yaşamaya başladı. Bu dönemde Sali, Britanya vatandaşlığı da aldı. 1981 yılında döndüğü Kıbrıs'ta ilk ve orta eğitimini tamamlamasının ardından, Akdoğan'daki Polatpaşa Lisesi'nden mezun oldu. Liseden mezun olduktan sonra, Kültür Bakanlığının klasik Türk müziği korosu solistlerinden oldu. 1994'te, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünde öğrenim görme amacıyla İstanbul'a geldi. Bu yıllarda profeyonel müzik çalışmalarına başlayan Sali, 1999 yılında konservatuvardan mezun oldu.

Haberin Devamı

Kariyeri

1999-07: Kariyer başlangıcı, Ba-Ba, Amman Kuzum ve Mor Yıllar

Ziynet Sali, 2006

Müzik öğretmeni olarak mezun olmasının ardından, atama yapılamaması üzerine çeşitli eğlence mekânlarında sahne almaya başladı. 1999 yılında sekreter olarak çalışmaya başladığı Dost Müzik'te, sonraları basın danışmanı oldu. 2000'de, ilk stüdyo albümü Ba-Ba, Dost Müzik etiketiyle yayımlandı ve albümle aynı adı taşıyan "Ba-Ba" şarkısına bir video klip çekildi. Bu albümün ardından Yunanca müzik eğitimi almaya ve canlı sahne performanslarında Yunanca şarkılar da söylemeye başladı. Ekim 2004'te, Türkçenin yanı sıra Yunanca seslendirdiği şarkıların da yer aldığı, hem Türk hem Yunan müziğindeki pop şarkılarından oluşan Amman Kuzum adlı stüdyo albümü, Zorba Müzik tarafından yayımlandı. Albümde yer alan "Yürek Yaralı Büyüyor" ve "Amman Kuzum" şarkılarına birer video klip çekildi. 2005'te, bu albüme "Chiculata" şarkısının eklendiği ve bazı şarkılarının düzenlendiği yeni bir sürümü Chiculata+1 (Amman Kuzum), yine Zorba Müzik tarafından piyasaya sürüldü.

Haberin Devamı

Eylül 2006'da, Ozan Video tarafından yayımlanan üçüncü stüdyo albümü Mor Yıllar'da da Türkçe ve Yunanca şarkılara yer verdi. Albümde yer alan şarkılardan "Zordur Oğlum" ve "Mor Yıllar" için birer video klip çekildi. "Zordur Oğlum", Eurodance 2007 adlı Avrupa'daki ülkelerden birer adet dans şarkısının yer aldığı yarışmanın öncesinde düzenlenen çevrimiçi ankette birinci olsa da yarışmada derece elde edemedi. 16 Aralık 2006'da, Show TV'de yayınlanan Cennet Mahallesi dizisinin 100. bölümünde konuk oyuncu olarak kendisini canlandırdı. 2 Ocak 2007'de, Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin 21. bölümünde, konuk sanatçı olarak yer aldı. Ocak 2007'de vizyona giren Son Osmanlı Yandım Ali adlı filmde canlandırdığı Rum şarkıcı karakteriyle kariyerinde ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Kalan Müzik tarafından aynı ay yayımlanan film müzikleri albümündeki "Alim" ve "Kanaryam" şarkılarını seslendirdi. 29 Eylül 2007'de, FOX'ta yayın hayatına başlayan ve dört bölüm sonra yayınına son verilen Kartallar Yüksek Uçar dizisinde, pavyon şarkıcısı Şükran Alev karakteriyle yer aldı.

İlk albümünü 2000 yılında çıkaran Ziynet SALİ'nin 6 albüm ,7 single , 1 compilation albümü ve bir Konser DVD'si mevcuttur.
SALİ'nin 3.albümündeki "Zordur Oğlum" isimli şarkısı 2006 yılında italyada internet üzerinden düzenlenen "Euro Dance" şarkı yarışmasının halk oylamasında birincilik kazandı.

2010'da yılında çıkardığı "Rüya" isimli 2. single'ı verilerine göre yılın en çok çalınan şarkısı oldu ve Türkiye'nin en önemli müzik kanalı Kral Tv'den ödül aldı.

2012 yılında çıkardığı "Sonsuz Ol" isimli albümündeki "Her şey Güzel Olacak" isimli şarkının video klibi Kral TV tarafından yılın en iyi video klibi seçildi.

2015 yılında X Factor isimli yarışmanın jüri üyeliği yaptı.

Birçok Üniversite ve özel kurumdan başarı ödülleri alan Ziynet SALİ son olarak 2016 yılında Hamburg'da düzenlenen DAFBAMA müzik ödüllerinde "Akdeniz'in En İyi Kadın Sanatçı" ödülüne layık görüldü.

Ziynet SALİ; Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan, Türkmenistan, Güney Afrika gibi değiki ülkelerde önemli konserlere imza atmıştır.

ZİYNET SALİ'NİN EŞİ ERKAN ERZURUMLU KİMDİR?

4 Haziran 1984 tarihinde doğdu. İngiltere Londra'da dünyaya gelen Erkan Erzurumlu müzisyen bir aile de yetişmiştir. Çok erken yaşta gitar ile tanışan sanatçı'nın babası Kıbrıs'ın tanınan müzisyenlerinden Turgay Erzurumlu'dur. Babasının desteği ve yönlendirmesi ile Jazz, Rock, Flamenko ve Fusion gibi farklı müzik tarzlarını erken yaşta tanımış ve benimsemiştir.

İlk profesyonel müzik çalışmalarına Namık Kemal Lisesi Orkestrası ile başlamış o dönemde liseler arası müzik yarışmalarında üst üste 1. likler elde etmiştir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun olmuştur. Klasik batı müziği üzerine öğrenim görmüş, okul dönemi süresince Güney Koreli Dr. Hyunjin Minden klasik gitar eğitimi almıştır. Ayrıca eğitim döneminde Jazz, Fusion ve Flamenko gibi farklı tarzlarda çalışmalar yapmış ve resitaller vermiştir.