Cadde Züğürt Ağa oyuncuları kim, konusu nedir? Züğürt Ağa filmi ne zaman, nerede çekildi?

Züğürt Ağa oyuncuları kim, konusu nedir? Züğürt Ağa filmi ne zaman, nerede çekildi?

12.01.2022 - 18:29 | Son Güncellenme:

Başrolünde Şener Şen'in yer aldığı yerli film Züğürt Ağa, televizyon ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor. Filmde aynı zamanda Erdal Özyağcılar ve Füsun Demirel gibi isimler de yer alıyor. Çekimler ise İstanbul ve Şanlıurfa'da yapıldı. İşte, Züğürt Ağa filmi konusu...

Züğürt Ağa oyuncuları kim, konusu nedir Züğürt Ağa filmi ne zaman, nerede çekildi

Züğürt Ağa filmi 1985 yılında çekildi. Yönetmenliğini Nesli Çölgeçen üstlenirken senaryosunu Yavuz Turgul kaleme aldı. Yapımcılığını da Kadir Yurdatap yürüttü. Türk sinemasının en çok izlenen yapımları arasındadır.

Haberin Devamı

ZÜĞÜRT AĞA KONUSU

Filmde Şener Şen Haraptar köyünün ağasıdır. Yağmur yağmaması ve kuraklığın başlaması üzerine köylüler ağanın ürünlerini çalıp satar ve İstanbul'a kaçarlar. Ağa da topraklarını satarak, İstanbul'a göç eder. Fakat şehir yaşamına ayak uyduramayan ağa elinde, avucunda ne varsa yiyip tüketir. Karısı da evi terk eder. Sonunda onu yalnız bırakmayan Kiraz ile yaşamaya başlar ve en iyi bildiği iş olan çiğ köfte yapma işine başlar.

ZÜĞÜRT AĞA FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Türk sinemasının güncelliğini koruyan filmi Züğürt Ağa'nın Haraptar köyü sahnelerinin çekimleri 1985 yılında Şanlıurfa'ya bağlı Sultantepe köyünde gerçekleşti.

ZÜĞÜRT AĞA OYUNCULARI

Şener Şen
Erdal Özyağcılar
Füsun Demirel
Nilgün Nazlı
Atilla Yiğit
Can Kolukısa
Bahri Selin
Ayla Arslancan
Celal İpek
Filiz Küçüktepe
Ali Osman Okumuş
Funda Çakmaktaş
Kemal İnci
Celal Yassıtaş
Kadir Yılmaz
Hamdiye Turan