Püf Noktaları Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Son Güncellenme:

.

Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Hayatta kalmak için gereksinim duyduğumuz en önemli ihtiyacımız olan besinleri taze tutan buzdolabı, en çok özeni hak eden eşyalar arasında yer alıyor. Gelişigüzel bir şekilde yerleştirilen ürünler, buzdolabında gereksiz bir kalabalığa sebep olurken, belli başlı ürünlerin yanlış yerlere koyulması da, taze kalma sürelerini olumsuz açıdan etkiliyor. Özellikle et ve süt ürünleri grubu doğru yerlere yerleştirilmediğinde, kısa sürede bakteri üreterek bozulabiliyor. Dolayısıyla belli başlı buzdolabı yerleştirme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Buzdolabı nasıl düzenlenir ve nelere dikkat etmek gerekir? İşte mutlaka herkesin evinde uygulaması gereken buzdolabı yerleştirmenin püf noktaları!

Haberin Devamı

Buzdolabını tamamen hijyenik hale getirin

Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Besinlerin sağıklı kalabilmesi için temiz bir ortama ihtiyaçları var. Dolayısıyla buzdolabını düzenli aralıklarla temizlemek oldukça önemli. Ayrıca düzenli olarak buzdolabını temizlemek, içeride unutulmuş ve çürümeye yüz tutmuş besinlerin de ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra, belli dönemlerde buzdolabının fişini çekip içini boşalttıktan sonra havalandırmak da, mutlaka yapılması gerekenler arasında yer alıyor.

Ürünleri gruplandırın

Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Eğer buzdolabı çok raflı bir yapıdaysa, bu durum kullanıcılara büyük bir avantaj sağlıyor. Kullanma sıklığına göre her rafa farklı bir ürün grubu yerleştirildiğinde; özellikle de kalabalık bir buzdolabıysa, sonrasında ürün bulma telaşı yaşanmıyor ve her şey kullanıcının kolayca bulabileceği bir yerde oluyor. Dolayısıyla süt ürünlerini, sebzeleri ve kuru gıdaları birbirinden ayırarak, hepsini farklı raflarda konumlandırmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Ürünlerin taze kalması için olmaları gereken yerlere yerleştirin

Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Buzdolabının bazı bölümlerin belli ürün grupları için özel olarak dizayn ediliyor. Örneğin buzluk kısmına yakın olan raflar daha soğuk olacağı için buralara tazeliğini soğuk ile koruyan besinlerin yerleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca alt kısımda yer alan ve kapalı olan bölmeler sebze ve meyve gruplarını diğer raflara kıyasla daha uzun süre taze tutabiliyor.

Dolap içi düzenleyiciler kullanın

Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Birçok yerde kolaylıkla bulunabilen dolap içi düzenleyiciler, en etkili buzdolabı yerleştirme yöntemlerinden biri olarak biliniyor. Bu küçük düzenleyiciler sayesinde herhangi bir ürünün arka kısımlarda kalarak gözden kaçıp bayatlaması mümkün değil. Dolayısıyla ister raflara isterseniz kapaklı kısımlara bu düzenleyicilerden alarak, özellikle kavanozlu ürünlerinizi buraya yerleştirebilirsiniz.

Şişeler ve poşetli ürünler için ufak nesnelerden yardım alın

Buzdolabı Yerleştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Şişeler kuşkusuz buzdolabında en çok yer tutan ürünlerden biri. Dolayısıyla rafların tavan kısmına mıknatıs yapıştırarak metal kapaklı şişeleri buraya tutturabilir ve plastik şişeleri dolap içi düzenleyici kutulara yerleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, poşetli gıdalar küçük mandallar yardımıyla eğer varsa buzdolabının iç kısımlarına asabilirsiniz.