Dekorasyon Dünyanın En ilginç İş Yerlerinden Biri: Chiat / Day

Dünyanın En ilginç İş Yerlerinden Biri: Chiat / Day

Son Güncellenme:

.

Dünyanın En ilginç İş Yerlerinden Biri: Chiat / Day

Chiat/Day Advertising Agency Headquarters, Los Angeles’ın ünlü mimarlarından Frank O. Gehry tarafından 1985 yılında tasarlandı. Postmodern bir mimari stile sahip olan bina, Chiat / Day reklam ajansı için şirketin batı sahilindeki merkezi olarak inşa edildi. Başlangıçta Chiat / Day Binası olarak bilinen yapı inşa edildiği dönemde kullandığı farklı ögeler ve yenilikçi tarzıyla daha önce inşa edilen iş yerlerinden tamamen farklı ve özgün bir havaya sahipti. Dış yapısındaki ham materyaller binaya sade ve modern çizgiler kazandırırken geniş ortak alanlara sahip iç bölümler iş yerlerindeki kapalı oda anlayışını yıkan, yan yana çalışmayı destekleyen döneminin ötesinde bir bakış açısını taşıyordu.

Haberin Devamı

Ezber Bozan Bir Giriş

Dünyanın En ilginç İş Yerlerinden Biri: Chiat / Day

Mimar Frank O Gehry, yapımına 1999 yılında başlanan Walt Disney Konser Salonu ile Chiat/Day merkez projesine ek bir yapı inşa etti. Bu özel bina ana caddenin hemen yanında yer almakta ve mimarisinde kullanılan üç farklı stil ile ana cephesi oldukça ilgi çekici bir görünüme sahip. Binanın ön cephesinde yer alan devasa dürbün heykeli özgün ve dikkat çekici bir mimari öge olmasının yanı sıra yaya ve araç girişi için kullanılan bir kapı işlevi görüyor. Bu fark yaratan bölüm yapının endüstriyel görünümüne oyuncu bir yan katarak iş ve eğlenceyi mükemmel bir şekilde yan yana getiriyor. Chiat/Day Advertising Agency Headquarters, bu özel görünümü sebebiyle ziyaretçileri tarafından sıklıkla “Dürbün Bina” olarak adlandırılıyor.

Haberin Devamı

Üç Bölümlük Dev Bir Kompleks

Dünyanın En ilginç İş Yerlerinden Biri: Chiat / Day

Chiat/Day Advertising Agency Headquarters toplam 7000 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Dürbün Bina olarak adlandırılan giriş, üç bölümlük kompleksin sadece bir kısmı. Dürbün görünümüne sahip heykel girişin boyutları 13,5 x 13,4 x 5,4 metredir ve yapımında çelik konstrüksiyon ile beton kullanılıyor. Dış cephesi boyalı çimento sıvadan yapılan binanın iç kısmında alçı sıva tercih ediliyor. Binanın endüstriyel sadeliği korunan dış cephesi adeta bir mağaza vitrinini andırıyor. Geniş camlar iç bölümlerde yoğun ve doğal aydınlatma sağlarken, dış cepheyi sokakla buluşturarak dışarıdan içeri doğru davetkâr bir atmosfer yaratıyor.

Sıra Dışı İç Tasarımlar

Dünyanın En ilginç İş Yerlerinden Biri: Chiat / Day

Binanın iç bölümleri farklı kullanım amaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanıyor. Grup çalışmalarını destekleyici ortak kullanım alanları, fonksiyonel oturma ve ışık planlarıyla destekleniyor. Ferah ve açık çalışma düzeni, hem toplantılar hem de bireysel çalışmalara uyum sağlayacak oturma alanlarına sahip.

Dünyanın En ilginç İş Yerlerinden Biri: Chiat / Day

Yapının iç bölümleri ahşap parçalar, taş heykeller ve rahat oturma alanlarıyla destekleniyor. Bina içerisinde kullanılan toprak zemin ve ağaçlar, üstten gelen yoğun aydınlatma boşluklarıyla birleşerek iç bölümleri doğal alanlara çeviriyor. Yaratıcılığı destekleyen bu özel bölümler, çalışanların yeşille buluştukları kaçış noktaları haline geliyor.